Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zaterdag 18 december

Beeld uit het belangrijkste nieuws van zaterdag 18 december 2021.

Wat wordt er gezegd tijdens de persconferentie vanavond, het personeelstekort in de zorg is enorm, allemaal snel nog even het centrum van Groningen in en de leukste lezersbrieven van afgelopen week. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Veel te weinig handen aan het ziekenhuisbed

Het personeelstekort in de zorg is enorm. Het is nu al acuut en het wordt de komende jaren nog nijpender , zeker in Noord-Nederland. Wat doet de sector om de alarmerende prognoses bij te sturen?

Dreigende lockdown? Allemaal nog snel even snel het centrum van Groningen in

De zaterdag voor Kerstmis is altijd al een drukke winkeldag. Maar deze zaterdag stroomde de binnenstad van Groningen nóg sneller vol dan andere jaren. ‘Die lockdown zit je toch in het achterhoofd’

Gezonde kiezen volledig doormidden gebroken

Hij zag iets wat hij voor corona nooit zag: een gezonde kies volledig doormidden gebroken. Tandarts Robert Ernest (32) uit Stadskanaal constateert sinds maart 2020 een toename van gebitsproblemen door ‘knarsen’ en ‘klemmen’ . Hij is niet de enige. Hoewel de ervaring uit de praktijk nog niet gesteund wordt met cijfers en wetenschappelijke onderbouwing, is het meer dan een gevoel.

Géén eigen huisvesting voor studenten

Anni (20) uit Denemarken kwam naar Groningen om haar droomstudie te doen en haar vleugels uit te slaan. Nu bivakkeert ze in een verlopen gebouw aan de ringweg. ‘De universiteit had wel wat eerlijker mogen zijn’.

Reizende kunstwerken van internationale kunstenaars in Groningen

De Drawing Box is een doos met tekeningen van 70 internationale kunstenaars, die de hele wereld over reist, van expositie naar expositie. Tot eind december zijn de werken tentoongesteld in het atelier van Wilma Vissers in Groningen .

De leukste lezersbrieven

Lastige duiven, stakende gepensioneerden, glibberige politici. Onze lezers hebben overal wel een mening over. Hier een selectie van de leukste lezersbrieven van de afgelopen week.

In Memoriam Douwe Sterkenburgh (1962-2021)

In zijn huis in Sleen, naast zijn eigen muziekzaak, is zanger/gitarist Douwe Sterkenburgh (59) vrijdag overleden . Vanaf zijn veertiende jaar tot enkele maanden voor zijn dood stond hij op het podium. Een hersentumor werd hem fataal.

Coronanieuws: welke nieuwe maatregelen worden aangekondigd?

Vanwege de snelle opmars van de omicronvariant geven demissionair premier Mark Rutte, zorgminister Hugo de Jonge en Jaap van Dissel van het RIVM zaterdagavond om 19.00 een persconferentie . Daar zullen zij een lockdown aankondigen die waarschijnlijk zondag of maandag al ingaat.

In Groningen en Drenthe werden vandaag 722 nieuwe besmettingen en 2 sterfgevallen gemeld. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

Verder in het nieuws

  • De zoektocht naar de beste start- of scale-up van Nederland, Young Business Award (YBA) uit Drenthe , schaalt op. Voor de winnaar ligt een investering van 1 miljoen in het verschiet. De competitie zelf krijgt een podium via RTLZ en streamingdienst Videoland.
  • Al zin om onze Dr. Denker Kerstpuzzel te spelen die op 24 december in de krant te vinden is? Lees hier alle tips en trics. Hier kun je een krant scoren waar de puzzel instaat.

  • Voor de winterstop wil FC Groningen nog eerst twee keer winnen . Lukt dat tegen Heracles?

  • En weer gooit Oostenrijk de reisregels om. Wie vanaf maandag naar de sneeuw vertrekt, moet een boosterprik hebben gehad of een negatieve test van maximaal 72 uur overleggen. Anders moet je in quarantaine.

Tip van de redactie

Al wekenlang is de advocatentweeling Hans en Wim Anker bezig met afscheid nemen. De gebroeders, inmiddels 68, zijn beduusd van alle reacties op hun besluit om hun toga’s definitief aan de kapstok te hangen. ,,We hebben het met hart en ziel gedaan.’’

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu