Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zaterdag 21 augustus

Het dagoverzicht van zaterdag 21 augustus.

De evenementenbranche demonstreerde zaterdag ook in Groningen tegen de coronaregels met .... een evenement. Welke huizen kunnen Jan en Jantina Modaal nog kopen in Drenthe en Groningen? Nieuwe hoogspanningsmasten maken de tongen los: zijn ze nou mooi of lelijk? En deze jongeren doen wel heel bijzonder vakantiewerk: ze knappen een woonwijk op.

Deze 14 woningen kunnen Jan en Jantina Modaal nog wel kopen in Drenthe en Groningen

Volgens de Hypotheker maak je als starter met een modaal inkomen weinig kans op de woningmarkt. Welke huizen kunnen Jan en Jantina Modaal nog kopen in Drenthe en Groningen? Nou, deze veertien woningen op Funda liggen in elk geval binnen hun bereik.

Zijn die nieuwe hoogspanningsmasten in Groningen nu lelijk of mooi?

De omstreden nieuwe hoogspanningslijn tussen Vierverlaten en de Eemshaven verandert het Groninger landschap. De oude vertrouwde ijzeren masten maken plaats voor hogere strakke witte gevaartes. Is dat lelijk? Of juist mooi? Het veranderende land door de ogen van omwonenden.

De evenementensector laat in Groningen van zich horen met .... een evenement

In Groningen trekt een protestparade door de stad. Honderden demonstranten zijn op de been voor de actie Unmute Us. Ze protesteren tegen de coronamaatregelen die de evenementensector hard treffen.

Hommeles op het Hoendiep

Een 20-jarige man uit Grijpskerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Groningen aangehouden voor vernieling en poging tot zware mishandeling. Hij gooide op het Hoendiep iets zwaars uit z’n autoraampje en raakte daarmee een scooter.

Vakantiewerk, maar dan anders: deze jongeren knappen de Groningse woonwijk Lewenborg op

Lewenborg, Groningen. Niet direct de gedroomde vakantiebestemming als je jong bent en wat wilt. Lori, Fleur, Jeroen en Lieke zijn toch best blij dat ze hier beland zijn. Voor de stichting World Servants knappen ze de wijk op.

Fietser raak ernstig gewond bij Dwingeloo

Een fietser is zaterdagmiddag aangereden door een vrachtwagen op de N855 bij Dwingeloo. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie plaatste schermen rondom het slachtoffer. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Schutter neemt flat in Hoogeveen onder vuur

Er is in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf de parkeerplaats geschoten naar de bovenste verdieping van een flat aan de Bilderdijklaan in Hoogeveen, maar eenmaal ter plaatste lijkt er weinig aan de hand te zijn.

Hij ontdekte het Meisje van Yde, maar nu dreigt zijn eigen graf te worden ontruimd

Iede de Vries uit Hilversum strijdt voor behoud van het graf van de vinder van het Meisje van Yde. De laatste rustplaats van Willem Emmens staat op het punt geruimd te worden.

En ook:
● Lees hier het nieuws uit Drenthe
● Lees hier het nieuws uit Groningen

Nieuws

Meest gelezen

menu