Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zaterdag 28 augustus

Het nieuws van zaterdag 28 augustus.

Onze kerngezonde en volledig gevaccineerde coronaverslaggever die tóch geveld is door het virus, een steekpartij in Emmen en een Afghaanse journalist die zijn verhaal vanuit Zoutkamp doet. Bekijk hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

'Een wake-up call'

,,Daar lig ik dan rillend, snotterig en met pijn over mijn hele lichaam in bed. Na anderhalf jaar coronacrisis en ondanks mijn vaccinatie heeft het virus me dan toch nog klein gekregen. En hoe. Een wake-up call."

Coronaverslaggever Arend van Wijngaarden schreef het afgelopen anderhalf jaar bijna dagelijks over het virus voor DVHN. Ondanks het feit dat hij kerngezond en volledig gevaccineerd is, testte hij toch positief op corona. ,,Over mijn hele lichaam brandt en jeukt mijn huid."

Lees zijn openhartige verhaal hier .

Man ernstig gewond bij steekpartij in Emmen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een man ernstig gewond geraakt bij een steekpartij aan de Ekselerbrink in Emmen.

De politie kreeg rond 3.00 uur een melding van het steekincident. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder het Mobiel Medisch Team.

De politie meldt zaterdagmiddag op Twitter dat er een verdachte is aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau om daar te worden verhoord, aldus de politie.

Afghaanse journalist vertelt zijn verhaal vanuit Zoutkamp

De Afghaanse journalist Saadatshah Mousari vluchtte naar Nederland en is met zijn gezin opgevangen in de Willem Lodewijk van Nassaukazerne bij Zoutkamp. Daar zijn vorig weekend de eerste Afghaanse evacués in Nederland opgevangen door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Hij vertelt zijn verhaal via een videoverbinding en een tolk aan DVHN. Vanwege de quarantaineverplichting mogen de vluchtelingen geen bezoek ontvangen.

Het laatste coronanieuws

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 70 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 49 in Groningen. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

En in de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu 645 coronapatiënten. Dat zijn er 14 minder dan vrijdag , zo staat in de cijfers die het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zaterdag naar buiten bracht.

Meer nieuws over het coronavirus? Bekijk hier ons dossier.

Verder in het nieuws

  • Puppy Sjors moet naar school, maar waar? De run op de puppycursus is zo groot, dat de meeste Drentse hondenscholen ramvol zitten .
  • Zaterdagmorgen rond 5.30 uur ging de Swim Challenge van start in Zoutkamp : een zwemtocht van zo’n 35 kilometer lang. De 150 deelnemers startten bij het Reitdiep, vlakbij de sluis, en eindigen in de Oosterhaven.
  • De viering van het Groningens Ontzet geschiedde zaterdag door corona met enige schroom. Ja, er was een feestje maar laten we daar vooral niet al te veel ruchtbaarheid aan geven, zo leek het. De organisatoren kijken nu al verlangend uit naar 2022 als het 350-jarig jubileum van het ontzet – net als in Coevorden - groots wordt gevierd.
  • Blije gezichten zaterdagochtend op het sportpark Buunerdrome in Nieuw-Buinen. Vv Nieuw-Buinen werd officieel overgezet op duurzame energie . Een klus die door allerlei onverwachte hobbels meer dan vijf jaar in beslag nam.

Tip van de redactie

Het is je vast niet ontgaan: Joost Oomen en Bram Douwes schopten het allebei tot de allerlaatste aflevering van De Slimste Mens (KRO-NCRV). Weken van ‘wat weet je van ...’ werden doorstaan om in de finale te zien hoe cabaretier Lisa Loeb als slimste van allemaal naar huis mocht gaan.

In een dubbelinterview vroegen we de noordelijke finalisten nog één keer naar hun ervaringen. ,,We doen echt wel meer dan leuk antwoord geven op quizvraagjes."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu