Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zaterdag 30 oktober

Dagoverzicht zaterdag 30 oktober.

Het noorderlicht, de Zwembadmoord in Marum die ‘bijna is opgelost’, een wandelestafette voor Pink Ribbon, de klok die vannacht wordt verzet en al veel bezoekers voor de tentoonstelling Viva la Frida! in Assen. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Noord-Nederland krijgt mogelijk noorderlicht te zien

Met een beetje geluk kunnen mensen zaterdagavond in Noord-Nederland het noorderlicht zien. Wouter van Bernebeek van Weerplaza legt uit hoe dat zit .

Zwembadmoord in Marum ‘bijna opgelost’

Jan Elzinga werd in 2012 doodgeschoten bij het zwembad in Marum. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat zijn schoonfamilie daartoe de opdracht gaf. De stand van zaken in een ‘bijna, maar nog niet helemaal’ opgeloste moordzaak.

Vida la Frida! trok in de eerste weken 25.000 bezoekers

De tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum trok in de eerste drie weken 25.000 bezoekers . Directeur Harry Tupan spreekt van een ‘fantastische start’.

Rillend afzwemmen

Een unicum: in Exloo zwemmen kinderen zaterdag af voor hun zwemdiploma in het buitenbad Leewal. En dat in de regen en tussen de herfstbladeren.

Boris bezoekt zijn redders

De brandweer in Stadskanaal kreeg zaterdagmiddag bezoek van Boris , het jongetje dat dinsdag met zijn vinger twee uur bekneld zat in een geldautomaat.

De klok wordt vannacht verzet

In de nacht van zaterdag op zondag hebben we een uurtje extra vanwege de start van de wintertijd. In het voorjaar leveren we dat uur weer in. Waarom eigenlijk?

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Voor het eerst sinds 5 juni liggen er meer dan 1000 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Benieuwd naar de cijfers in jouw gemeente? Bekijk ze hier .

Meer coronanieuws lezen? Dat kan hier.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

250 militairen uit Havelte zijn in Litouwen om het land te beschermen tegen de Russen. Voor het eerst in 20 jaar hebben zij weer de beschikking over Nederlandse Leopard 2 gevechtstanks. ‘Conflict met Rusland kan escaleren door kleine fout’. Luister hier de podcast Hongerige Wolf.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu