Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zaterdag 9 oktober

Dagoverzicht.

Bevers zijn natuurlijk hartstikke schattig, maar ze kunnen flink wat problemen opleveren. De knagende en vrolijk gravende dieren die vrijdag het treinverkeer platlegden zijn nog spoorloos. Verder in het nieuws: de onzekere toekomst van de prachtige maar verpauperde boerderijen bij Oldambt en we namen een kijkje bij flitsbezorgbedrijf Gorillas in het centrum van Groningen.

Speurtocht naar bevers (nog) zonder succes

Hun gegraaf zorgde vrijdag voor een gevaarlijke situatie op het spoor tussen Assen en Groningen, maar de daders in kwestie zijn nog niet opgespoord. Bevers hadden bij Taarlo een tunnel onder het spoor gegraven en die moest - om verzakking van de rails te voorkomen - snel worden gedicht. Dat zorgde voor flinke vertraging. De zoektocht naar de bevers is nog niet te einde. ,,Bevers zijn honkvast, dus het kan best zijn dat ze binnenkort weer gesignaleerd worden.”

De paleizen van de Graanrepubliek verpauperen

Al jaren staat een deel van de imposante boerderijen in Oldambt te verpauperen. Scheurende plafonds, gaten in vloeren en dichtgetimmerde kozijnen zijn op veel plekken te vinden . Maar tijden kunnen veranderen. De krimp in Oost-Groningen is ten einde, de druk op de woningmarkt is groot. Biedt dat kansen voor de paleizen van de Graanrepubliek, of zijn de problemen met onderhoud, verzakkingen en nieuwe bestemmingen te groot?

Er is meer nieuws uit Groningen. Klik hier .

Boodschappen binnen tien minuten voor de deur. Hoe werkt dat?

Vanuit een diep pand vol hoge stellingkasten voorzien tientallen jonge mensen van evenveel verschillende nationaliteiten Groningen van boodschappen. Ze zijn de riders en pickers van flitsbezorgbedrijf Gorillas. ‘Ik kom zelf nooit meer in een gewone supermarkt.’ Maar niet iedereen is blij met de aanwezigheid van Gorillas in het centrum van Groningen...

Commotie bij Twedo over jaarlijkse prijs

In 1997 overleed Twedo-voetballer Jan Torenbosch uit Nieuw-Amsterdam door een hartaanval op het voetbalveld. Zijn club riep daarna de Jan Torenbosch Bokaal in het leven. Nu is er ophef bij Twedo, omdat het verhaal gaat dat de club wil stoppen met de jaarlijkse uitreiking van deze prijs.

Wil je meer nieuws uit Drenthe? Klik hier .

Reda Kharchouch is meer dan alleen een scorende spits

FC Emmen heeft met Reda Kharchouch een gymleraar, buurtcoach én veel scorende spits in huis gehaald. Hij hoopt in Drenthe nogmaals te bewijzen dat hij geschikt is voor de eredivisie. „Met de kansen die door dit elftal worden gecreëerd, had ik nu misschien al op tien goals gestaan.”

Meer sportberichten lezen? Klik hier .

Piet moet zwaaien en niet strooien tijdens intocht Sinterklaas

Over een maandje komt de Goedheiligman weer vanuit het warme Spanje naar Nederland. Met Sinterklaas in aantocht drukt de GGD pieten op het hart om komende tijd niet met pepernoten en ander snoepgoed te strooien , zo min mogelijk handen te geven aan kinderen en in plaats daarvan zo veel mogelijk te zwaaien. ,,We willen voorkomen dat infectieziekten zich kunnen verspreiden.”

10 vragen over de verwachte griepgolf in Nederland

Virologen vrezen dat er een flinke griepgolf op ons afkomt. Wanneer slaat het virus toe, kun je griep en corona tegelijk krijgen en zijn er genoeg vaccins? Tien vragen aan Ted van Essen, tv-dokter en voorzitter van de Nederlandse Influenza Stichting. „Het zou best kunnen dat we veel vatbaarder zijn. Bij elke griepgolf wordt een deel van de bevolking ziek en die is dan een tijd immuun. Dat is nu niet gebeurd.”

Al het laatste coronanieuws check je in ons dossier .

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Binnen twee weken had hij duizenden volgers. Nu, ruim een jaar later, staat de teller voor TikTok Tammo op 123.000 volgers op TikTok, 85.000 op Facebook en 65.000 op Instagram. Mensen herkennen in hem de Groningse jongen van hiernaast. Of, zoals Peetsma het zegt: ,,Tammo is de uitvergroting van de rauwe, lompe Groninger die geen blad voor de mond neemt. Hij praat plát Gronings, maar heel Nederland kan het verstaan.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu