Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zondag 10 oktober

Dagoverzicht 10 oktober.

We kunnen weer stappen, dansen en drinken in het café. Maar dat moet dan wel voor middernacht en dat is best even wennen. Wij peilden de stemming in het uitgaansgebied van Groningen. Conclusie? Niet iedereen is enthousiast... Verder in het nieuws vandaag: zanger Jannes verlaat met tranen in zijn ogen het podium in Klazienaveen en journalist Ruud ten Wolde (29) uit Emmen is overleden.

Op het klokje kijken in het café

Het nachtleven is terug, alleen niet ‘s nachts. Jongeren met QR-code gaan weer naar de Poele- en Peperstraat in Groningen. Om twaalf uur, coronasluitingstijd, staan ze echter massaal op straat. Dat zorgt voor chaotische taferelen . ,,Ben je net op je hoogtepunt, moet je stoppen.’’

Er is meer nieuws uit Groningen. Klik hier .

Dapper gestreden

RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde uit Emmen is op 29-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft zijn familie laten weten via Twitter. Dat was ook het medium waarop hij zijn volgers op de hoogte hield van zijn situatie. ,,Ruud heeft tot het einde dapper gestreden en wilde zich niet gewonnen geven.”

Jannes in tranen

Oorverdovend was het applaus dat zanger Jannes Wolters zaterdagavond kreeg tijdens zijn optreden op het Mega Piraten Festijn in Klazienaveen. De zanger uit Emmen stapte met vochtige ogen en kippenvel op de armen van het podium . ,,Dit is een bevrijding. Alsof alles vanavond samen kwam.”

Wil je meer nieuws uit Drenthe? Klik hier .

Vijf vragen over de griepprik

Waarom krijgen kinderen de griepprik niet en wordt nu pas aan zwangere vrouwen de griepprik aangeboden? ,,In Engeland, dat erg gedreven is door kosteneffectiviteit, doen ze dit al jaren”, stelt Maarten Postma, hoogleraar Global Health Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen .

Al het laatste coronanieuws check je in ons dossier .

Hoe werkt een QR-code?

Hij bestaat al bijna dertig jaar, maar is niet eerder zo intensief gebruikt: de QR-code. Waar de geavanceerde barcode eerst bovenal een leuk extraatje heeft geboden, is hij sinds deze maand broodnodig om op veel plekken binnen te komen. Maar hoe werkt een QR-code eigenlijk?

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Fans van het Nederlandstalige lied brulden zaterdagavond weer uit volle borst mee op het Mega Piraten Festijn in Klazienaveen. Al was er onder de bezoekers wel veel verbazing de laatste restjes coronabeperkingen . „Als binnen alles mag, waarom maar tot middernacht?”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu