Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zondag 12 december

Dagoverzicht zondag 12 december 2021.

Max Verstappen (who else?), Strand Larsen,Leonard Witte, Ivo Smit, zijn de winnaars van het weekend, de bruggen van Pekela de verliezers. Lees hier wat je dit weekend (mogelijk) gemist hebt.

Max Verstappen pakt wereldtitel Formule 1. Nederlander wint Grote Prijs van Abu Dhabi

Max Verstappen heeft zondag op spectaculaire wijze de wereldtitel veroverd in de Formule 1. Fans in Abu Dhabi en thuis in Drenthe en Groningen vierden feest .

Strand Larsen redt eer en belangrijk punt voor FC Groningen tegen Feyenoord

FC Groningen speelde in een verlaten Euroborg puur op resultaat tegen Feyenoord en slaagde in die missie. Met een 1-1 gelijkspel hielden de noorderlingen een zwaarbevochten, maar belangrijk punt over aan de clash, al ging het gepaard met veel kunst en vliegwerk .

Alles over de Formule 1, FC Groningen en ander sportnieuws lees je hier .

Militairen uit Havelte oefenen in Rwanda

Een primeur voor de Koninklijke Landmacht: 150 militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte oefenen in Rwanda. Vanwege de genocide historisch beladen grond, die volgens het kader van de eenheid tegelijkertijd zeer geschikt is voor oefeningen.

„Alleen je bivak opzetten is al zo anders wanneer je net sporen hebt gezien van nijlpaarden en er bavianen in je oefengebied rondlopen”, vertelt bataljonscommandant Maikel Vrenken.

Aardappelverwerker Avebe worstelt met stijgende kosten

Aardappelverwerker Royal Avebe maakt zich zorgen. Niet alleen over de sterk stijgende kosten voor energie, vervoer en hulpstoffen, maar ook over de koers die politiek Den Haag straks kiest voor de landbouw.

Avebe rekent de hogere kosten vooral door naar de markt. ,,Maar we zijn ook continu bezig met het verduurzamen van Avebe. Het moet groener, maar ook minder”, zegt directeur David Fousert.

Aan alle 34 bruggen in Pekela mankeert wel iets

De gemeente Pekela wordt dankzij de 34 bruggen over het Pekelder Hoofddiep gekscherend wel het Venetië van Oost-Groningen genoemd. Maar door achterstallig onderhoud dreigt sloop voor ongeveer twintig bruggen. ,,Aan iedere brug mankeert wel iets.”

De Pekelders mogen zelf meebepalen welke bruggen naar de schroothoop gaan en welke een tweede leven krijgen.

Het laatste nieuws uit Groningen lees je hier .

Verkeersspecialisten politie over onderzoek naar ernstige ongevallen

Vier mensen komen zondag 30 mei 2021 om het leven bij een dramatisch verkeersongeval op de N34 bij Borger, vijf slachtoffers raken ernstig gewond. Iedereen wil weten hoe het heeft kunnen gebeuren. Lees hier hoe verkeersspecialisten van de politie Noord-Nederland dit soort onderzoeken aanpakken.

Zorgapp moet coronadruk in ziekenhuizen Drenthe verlagen

Om de druk op de ziekenhuiszorg te verlagen, zijn ze in Drenthe begonnen met het nauwlettend volgen en behandelen van Covid-patiënten thuis. Saskia Carli, adviseur digitale zorg van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, over deze aanpak, waarin de zogeheten Thuismetenapp van enorm belang is.

Meer nieuws uit Drenthe? Check het hier .

De Zaterdagmiddagshow in Kielzog in Hoogezand

Een groep van twaalf jongeren start na de jaarwisseling met de maandelijkse Zaterdagmiddagshow: entertainment, live vanuit de foyer van Kielzog in Hoogezand. Bedoeld om talent onder jongeren te ontwikkelen en geïnteresseerde jeugd een kans te geven om met elkaar een programma te maken.

Hendrik de Vriesstipendia voor Leonard Witte en Ivo Smit

Leonard Witte en Ivo Smit hebben het Hendrik de Vriesstipendium van de gemeente Groningen voor respectievelijk beeldende kunst en literatuur 2021 gewonnen. Ze ontvangen ieder een geldprijs van 6000 euro, waarmee zij hun plannen kunnen uitvoeren.

Meer cultuurnieuws lezen? Kijk dan hier.

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 298 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 295 in Drenthe. De cijfers van jouw gemeente bekijk je hier .

Weer iets meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal weer iets toegenomen. In totaal liggen er nu 2762 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19.

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier , waar je met deze animatie ook kunt zien hoe Europa sinds juni van groen naar knalrood is gegaan.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Oude films beleven nieuwe tijden bij DVHN. En je kunt ze kijken vanuit de luie stoel. DVHN zendt, in samenwerking met het Drents Archief, elke zondag een Drentse archieffilm uit. Vandaag: Jagen in het veld bij Gasselte.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu