Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zondag 19 december

Het dagoverzicht van 19 december.

De ‘allerleukste postbode van Groningen’, de arrenslee in Gasselte, FC Groningen-spits Romano Postema, de kerstmarkt van Forum van Democratie en meer. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Kerstmarkt FVD in Wijster trekt honderden bezoekers

De kerstmarkt van Forum voor Democratie (FVD) in Wijster trekt zondag honderden mensen. Burgemeester Cees Bijl van Midden-Drenthe zei aanvankelijk dat er zou worden ingegrepen als de markt niet wordt afgeblazen.

Later op de dag mag het evenement van burgemeester Bijl gewoon doorgaan. Volgens hem heeft de organisatie laten weten dat het niet gaat om een kerstmarkt, maar een demonstratie .

Meer nieuws uit Drenthe? Dat lees je hier .

Restaurants blijven zitten met grote voorraden

De horeca en dan met name de restaurants blijven zitten met grote, onverkoopbare voorraden. Juist voor de drukke kersttijd waren die voorraden groot ingeslagen. Gilles Harthoorn van Hotel Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog is laaiend op het kabinet . „We zitten met een enorme kostenpost”, zei hij zondag.

„We kunnen niet alles invriezen, veel is rijp voor de container. De voorraad naar de voedselbank brengen is geen optie, dat is op een eiland wat lastiger dan aan de wal.” Zijn hotel en restaurant waren voor de kerst volgeboekt. „Ze laten ons in de stront zakken, het is een grote smeerlapperij.”

Weer college achter de computer

De Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen stappen noodgedwongen over op online onderwijs door lockdown . Opnieuw zitten de studenten en de medewerkers achter de laptop onderwijs te volgen en te geven.

„Dit is wederom een klap voor onze studenten”, aldus Leon van der Deure, voorzitter van de Groninger Studentenbond.

Het laatste nieuws uit Groningen? Kijk hier eens.

Snert, bier en Jägermeister houden jury warm tijdens ‘steeds gekkere’ lichtjesroute in Gasselte

De arrenslee van de kerstman glijdt zaterdagavond niet geruisloos voorbij in Gasselte. Feestmuziek dreunt uit de speakers, achterop staan Prins Hadders en Adjudant Keizer, de uitverkorenen van carnavalsvereniging Meul’ndobbegie. Zij vormen de tweekoppige jury, die de soms pompeus verlichte straten voorzien van kritisch oordeel.

Ooit begon de lichtjesroute in Gasselte als gebbetje, tegenwoordig doet het halve dorp mee . Honderden, nee, duizenden euro’s steken sommige inwoners in het optuigen van kerstverlichting rondom huis.

FC Groningen-spits zal treurige avond in Almelo nooit vergeten: ‘Ik heb mezelf van de druk verlost’

De 4-2 nederlaag die de spelers van FC Groningen leden in Almelo was er een om snel te vergeten, maar voor spits Romano Postema groeide de treurige wedstrijd op een donkere decemberavond uit tot een blijvende herinnering.

Meer dan twee jaar moest de 19-jarige voetballer erop wachten, maar in zijn 29ste eredivisiewedstrijd was het eindelijk raak. Postema scoorde tegen Heracles zijn eerste treffer op het hoogste niveau .

Meer lezen over voetbal? Of liever ander sportnieuws? Klik hier !

Coronanieuws: ‘komende week 1 miljoen prikken’

De GGD’en willen komende week zo’n 1 miljoen mensen vaccineren tegen het coronavirus. Alles wordt ingezet op de boostercampagne , zegt een woordvoerder van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland. „We groeien daarna door naar 1,5 miljoen prikken per week.”

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 374 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 337 in Drenthe. Hoe het gaat in jouw gemeente? Dat zie je hier .

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier , waar ook dit vehaal staat over hoe de buitenlandse media over de strijd van Nederland tegen omikron berichtten.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Hij omschreef zichzelf ooit als ‘klein jonkje uit Veendam’. Inmiddels is hij een grote meneer. Zijn bedrijf EasyToys is hard op weg een van de grootste erotiekwebshops ter wereld te worden. Een gesprek met Eric Idema , de man die liever op sloffen loopt dan naast zijn schoenen.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu