Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zondag 19 september

Dagoverzicht zondag 19 september.

Dronken mannen die wel heel gekke dingen doen, een ziek vierjarig meisje voor wie hoop gloort in Amerika en een Coevordenaar die op een tractor vol gas een berg in Oostenrijk op scheurt: lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Natuurlijk, grenzen vervagen ietwat, als je gedronken hebt. Maar deze mannen ( denk excessief geweld, accuboor en autobanden ) maakten het wel bijzonder bont.

Faelin (4) is ernstig ziek

In Westerbork probeerden de ouders van de zieke Faelin geld op te halen: ze moeten 100.000 euro bij elkaar krijgen voor ze hun dochter kunnen laten behandelen in Amerika.

Ondertussen bouwt Jack van Egmond zijn eigen vliegtuig in een hangar op het vliegveld van Hoogeveen. Binnenkort gaat het toestel de lucht in. En zie hier hoe Johan Heijink uit Coevorden met zijn tractor vol gas een berg opstuift tijdens het WK Traktorrijden in Oostenrijk.

Ook vanuit je luie stoel te bekijken: onze Drentse archieffilm van vandaag over fruitoogst, met beelden uit de jaren 40 .

Lees al het nieuws uit Drenthe

Deelnemers speciale editie Tocht om de Noord vierden 75+1 jaar bevrijding van Groningen uitbundig

Duizenden wandelaars liepen afgelopen weekeinde de vijftiende Tocht om de Noord. Het wandelevenement stond in het teken van 75 jaar+1 (dankzij corona) Bevrijding in Groningen. ‘Ze waren zo blij als koeien in de wei’, zei Anita Oosting van camping Lentemaheerd in Uithuizermeeden. Echt? Laat maar lezen dan!

En hier is nog meer nieuws uit Groningen

In Memoriam Jan Kooi van Elpee

Kende jij Jan Kooi van Elpee in Groningen , die eind augustus overleed? Hij sprak honderduit, maar zelden over pijnlijke of moeilijke zaken van het leven. Zijn ziekte? De kanker die ongeneeslijk bleek? Het was zoals het was. Wat moest je erover zeggen? Liever plugde hij de nieuwe single van Tropical Fuck Storm op Twitter. Lees hier nog één keer alles over deze bijzondere man.

Lees al het nieuws uit Groningen

Drentse sportjournalist Herbert Dijkstra betrokken bij flinke kunstrel

Sportjournalist Herbert Dijkstra dacht met de aankoop van een schilderij van Ploeglid Jan Altink een droom in vervulling te zien gaan. Een poging tot zwendel door een vermaarde kunsthandelaar, wist hij ternauwernood af te wenden. Hoe dan?

Lees al het nieuws uit Drenthe

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 35 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 31 in Drenthe. Hoe staat het ervoor in jouw gemeente ?

Woede en onenigheid over mondkapjes

De overheid schijnt het achter de schermen lange tijd niet eens te zijn geweest over handhaving op mondkapjes in het openbaar vervoer .

Meer nieuws over het coronavirus? Bekijk ons dossier .

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu