Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zondag 22 augustus

Het dagoverzicht van zondag 22 augustus

De zomervakantie is morgen voorbij, maar de coronacrisis nog lang niet. Op de middelbare scholen regeren voorlopig de anderhalve meter en de mondkapjes. In Schoonebeek worden 16 broers en zussen samen duidend jaar, op het kamp is Mia met haar tatoeages een waar TikTok-fenomeen en Delfzijl vraagt zich af: wie schoot er nu toch op die twee mannen? En dan kwam de regen ook nog eens met bakken uit de hemel.

Terug naar de middelbare school, waar de afstand tussen docent en leerling blijft: 'Echt een verarming voor het onderwijs'

Het voortgezet onderwijs in het Noorden gaat komende week weer open. De afstandsregels tussen leerling en docent blijven voorlopig van kracht, en daarmee ook de mondkapjesplicht op de gangen. ,,Dat is echt een tegenvaller.’’

16 broers en zussen uit Schoonebeek vieren samen hun duizendste verjaardag. 'Je hebt altijd wel een broer of zus waarmee je iets kan delen'

Gouden vlaggetjes en opblaasletters bestaande uit één 1 en drie nullen wapperen op het schoolplein van basisschool De Oliebron in Schoonebeek. Zestien broers en zussen van de familie Bouwers vierden zaterdag hun gezamenlijke duizendste verjaardag op het schoolplein waar ze ooit allemaal als peuter speelden.

Het aantal nieuwe coronagevallen kruipt langzaam omhoog

Het aantal nieuwe coronagevallen begint langzaam weer op te lopen. In de afgelopen zeven dagen zijn meer mensen positief getest dan in de week ervoor.

Tranen bij aankomst Afghaanse vluchtelingen in Zoutkamp

Zeker driehonderd Afghaanse vluchtelingen zijn dit weekend opgevangen in de kazerne bij Zoutkamp. Ze arriveerden in bussen.

Dit is Mia 1987. Ze woont op het kamp in Hoogkerk en ze heeft bijna 100.000 volgers op Tiktok

Met meer dan 93.000 volgers is zij één van de populairste Groningers op het filmpjesplatform. Ze woont in een woonwagen, heeft gouden tanden en een gezicht vol tatoeages. „Nee ik ben niet echt een doorsnee-Tiktokker.”

Wie schoot zaterdagavond op twee mannen in Delfzijl, en waarom? De politie onderzoekt

De politie zoekt nog volop naar getuigen van het schietincident dat zaterdagavond grote commotie veroorzaakte in de Wendakker in Delfzijl. Daarbij raakten twee mannen van 32 en 39 jaar oud gewond. Waar ze wonen, wilde de politie zondag niet kwijt. Wel dat ze aanspreekbaar waren, toen vroeg in de avond gealarmeerde agenten arriveerden.

Viaduct te laag of camper te hoog? Kampeerwagen zit klem aan de Olgerweg in Groningen

Een camper zat zondagochtend klem onder het viaduct aan de Olgerweg in Groningen. De bestuurder van de camper schatte de hoogte van het viaduct verkeerd in.

Uitslag Stelling van de Dag: Zes van de tien deelnemers denken dat thuiswerken funest kan zijn voor je carrière

Een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vreest dat thuiswerkers op den duur wel eens achterop kunnen raken bij hun collega's op de werkvloer.

Kira Epping (18) uit Oosterhesselen wordt met Nederlandse dames vierde op het WK vissen

Deelnemer Kira Epping uit Oosterhesselen belandde op de tiende plek van de 43 deelnemers. Ze haalde op beide dagen samen 47 vissen binnen met een totaalgewicht van vijf kilo en 213 gram.

Hoosbui zet een deel van Siddeburen blank. Ook in Friesland veel wateroverlast

Op meerdere plaatsen in Noord-Nederland kwam de regen zondagmiddag met bakken uit de hemel. Wateroverlast was hier en daar het gevolg.

En ook:
● Lees hier het nieuws uit Drenthe
● Lees hier het nieuws uit Groningen

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu