Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zondag 24 oktober

Dagoverzicht zondag 24 oktober. Bewerking: DVHN

Ronny en Karin, Jason Dourisseau, Hennie van der Most en zijn speelstad in Oranje, de buurjongen van de seksclub en 22 studenten uit Noord-Nederland die door de bergen van Marokko racen. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Nog een keer vluchtelingen naar Oranje?

Als donderslag bij heldere hemel is Hennie van der Most in zee gegaan met een andere koper voor Speelstad Oranje. En die wil (weer) vluchtelingen huisvesten in de vakantiehuisjes. Lees hoe dat precies zit en wat de gemeente daarop te zeggen heeft.

Er gebeurde vandaag natuurlijk veel meer in Drenthe. Dat lees je allemaal hier

Van verloederd pand naar berg puin

De zoon van een buurman zag zaterdag tegen acht uur ’s avonds rook uit de verloederde seksclub in Midwolda komen en nam een kijkje. Hij zag dat een deur openstond, zag vlammen en belde 112. Even later sloegen de vlammen uit het dak. Dit vinden de omwonenden ervan .

Wat moeten we met al die boerderijen in Oldambt?

Ronny en Karin Sauselé-Bakker hebben een eeuwenoude boerderij uit 1771 in Nieuwwolda, die op instorten stond, verbouwd tot erfgoedlogies. Is dat een oplossing voor meer panden? Doe morgen mee aan het DVHN-debat over de Oldambtster boerderijen en deel jouw mening met ons. Let op: vol is vol (en trek warme kleren aan)!

Lees al het nieuws uit Groningen

Branden in Emmen en Assen ongelukken of brandstichting?

In Assen stonden in de nacht van zaterdag op zondag een woning en een auto in brand . Hoe de woningbrand is ontstaan, dat weet de brandweer nog niet. Maar bij de auto gaat de politie uit van brandstichting. Branden teisteren de provincie en dat baart inwoners zorgen.

Vrijdagmiddag kwam een 72-jarige man uit Emmen om het leven bij een brand in zijn woning. De politie zegt dat het daar waarschijnlijk gaat om een noodlottig ongeval .

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Voor het eerst sinds juli kwamen de landelijke besmettingscijfers vandaag weer boven de 6000. Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 118 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 96 in Drenthe .

Wat doet long-covid met je?

Ze waren gezond en sterk, niets was ze te veel. Maar een jaar geleden kregen ze corona en nu zijn Astrid Hemel uit Emmen en Moniek Drenth uit Ter Apel nog steeds niet hersteld. Lees hier wat de ziekte long-covid met je doet .

Meer nieuws over het coronavirus? Bijvoorbeeld over de alarmerende situatie in Oost-Europa , waar iedere vijf minuten een dode valt. Bekijk daarvoor ons dossier .

'Agressiviteit dat ik eerder nooit had'

Merk jij ook dat wij agressiever zijn geworden? Wij vroegen het vandaag via de stelling van de dag . En inderdaad: de meerderheid merkt het zelf ook in het dagelijks leven. Met name in de zorg en het onderwijs. Waar ligt dat nou aan?

Afscheid van een clubicoon

Het afscheid van clubicoon Jason Dourisseau bij Donar kon bijna niet mooier. Bijna. Een winstpartij tegen Heroes Den Bosch was nog meer in stijl geweest voor de basketballer die in Groningen de harten van jong en oud heeft gestolen.

In Martiniplaza werd zondag wel gewonnen door de volleyballers van Lycurgus. In een aantrekkelijke wedstrijd werd Sliedrecht Sport verslagen met 3-1.

Het sportweekend zat weer bomvol wedstrijden. Van de profs én van de amateurs. Alles teruglezen? Dat kan hier

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

22 studenten uit Noord-Nederland bouwden samen een zonneauto. Daarmee racen ze deze week door de bergen van Marokko. De kwalificatie ging vanmiddag heel voorspoedig . Morgen start hun wagen, de Green Spirit, op pole position .

Onze verslaggever Frank von Hebel is meegereisd met het team en doet iedere dag verslag van de race. Verslaat het Noorden de teams uit Eindhoven, Delft en Twente? We hopen het en we gaan het zien.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu