Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zondag 29 augustus

Dit mag je niet missen. Dagoverzicht van zondag 29 augustus 2021.

Deze dominee deed het anders, de grote erfenis voor Winsum en bedreigt corona de Werelderfgoedstatus van onze bloemencorso's? Bekijk hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Deze dominee deed het anders

Een bijzonder verhaal. Dominee Frans Brinkman uit Odoornerveen voelde zich geen christen. Vakantiegangers die de kerk van Odoorn binnenstapten, schrokken zich een hoedje. Waarom? Lees zijn in memoriam .

Bedreigt corona de Werelderfgoedstatus van onze corso’s?

Voor het tweede jaar op rij beleven we een uitgeklede versie van de bloemencorso’s. Hoe slaan die zich door de coronacrisis? Tenslotte staat er wat op het spel: de corso’s staan op de nominatie om werelderfgoed te worden .

Coevorden is tot eind 2022 Culturele Gemeente van Drenthe

Coevorden is begonnen aan een bijzonder avontuur. Tot en met eind 2022 is zij Culturele Gemeente van Drenthe. Er werd afgetrapt met onder meer een toer langs alle 28 dorpen en kernen en de onthulling van een bijzonder mozaïek op de Weeshuisweide in de vestingstad .

De grote erfenis voor Winsum

De Wierda-Stichting is al 100 jaar hét smeermiddel van verenigingen in Winsum. Het dorp profiteert nog steeds van de erfenis van de alleenstaande burgemeester Enno Wierda. Nieuwsgierig? Dit is wat hij naliet.

Spanning neemt toe bij FC Groningen

Met de deadline van de transfermarkt in zicht neemt de spanning bij FC Groningen toe. Twee spelers zijn hun koffers al aan het pakken. Dat worden er nog meer. Intussen stroomt er ook al vers bloed richting Euroborg .

Lees al het nieuws uit Groningen . Enne, meer sport vind je hier .

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 74 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 56 in Drenthe. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

Meer nieuws over het coronavirus? Bekijk hier ons dossier .

Verder in het nieuws:

  • CdK Jetta Klijnsma gaat zo snel mogelijk met de Drentse burgemeesters om tafel om te bekijken hoeveel woonruimte Drenthe beschikbaar heeft voor vluchtelingen .
  • Bij de dit jaar opgerichte roeivereniging DRV34 in Emmen hebben zich tien mensen aangemeld als lid. Zo’n veertig belangstellenden schreven zich in om een of meer proeflessen te volgen .
  • U!TdagendD Hoogeveen is goed bezocht. ‘Het was gezellig druk, niet dat we over de koppen konden lopen, maar dat mocht natuurlijk ook niet’, vertelt Medeorganisator Gerrit Jan Rutgers .

Tip van de redactie

Columnist Maaike Borst schreef over hoe belangrijk het is om ‘even te gaan kijken’.

'De psycholoog staat voor het hek van de kazerne. Het miezert op deze lege plek in de Marnewaard die heel Nederland heeft leren kennen als Zoutkamp, maar waar het vissersdorp in geen velden of wegen te bekennen is. Zeker niet als de donkergrijze wolken zo laag hangen als vandaag.

Velden en wegen zijn er wel. Veel velden en een weg naar Lauwersoog. Als de wereldgeschiedenis ergens ongemerkt voorbij kan trekken dan is het hier wel.'

Nieuwsgierig naar het vervolg? Lees de hele column hier .

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Kijk bij jouw gemeente op onze site .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu