Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zondag 3 oktober

Nieuwsoverzicht van zondag 3 oktober.

Vindicat opnieuw over de schreef. De maat is vol, vinden veel mensen: 'Een schandvlek voor de stad'. Verder in het nieuws; Goedkoop tanken, een oproep voor meer AED's en het laatste coronanieuws. Je vindt het nieuws van de dag in dit handige overzicht.

Qbuzz praat maandag met Vindicat. Buschauffeurs voelden zich bedreigd

Vervoersmaatschappij Qbuzz gaat maandag in gesprek met Vindicat over de ‘bedreigende situatie’, aldus een woordvoerder, die vrijdagavond ontstond voor buschauffeurs en reizigers, na een feest georganiseerd door leden van de studentenvereniging bij het Zilvermeer in Groningen.

De stad is zat van de incidenten bij het corps: 'Een schandvlek voor de stad' .

De deelnemers van de stelling van de dag zijn ook eenduidig: de vereniging moet harder bestraft worden , vindt 96 procent van de deelnemers.

Nederlanders steken massaal de grens over voor een goedkope volle tank in Duitsland

Langs de snelweg betaal je inmiddels meer dan 2 euro voor een liter benzine en een pomp vinden met een prijs onder de 1,80 euro wordt steeds lastiger. Reden voor veel Noorderlingen om even de grens over te steken naar Duitsland .

Levens redden met meer AED’s in de openbare ruimte van Groningen

Nog steeds sterven mensen na een hartstilstand die door tijdige reanimatie hadden kunnen overleven. ,,Iedere seconde telt’’ , zegt cardioloog Wybe Nieuwland van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Gerrit Kamstra uit Groningen, cultuurontwikkelaar in Drenthe, is 65 maar nog niet klaar

Cultuurontwikkelaar Gerrit Kamstra ziet zijn pensionering naderen, maar hij wil er nog niet aan denken. ,,Ik ga volle bak door.’’ Gesprek met een eigenzinnige en gedreven Stadjer .

Supersnel 5G getest in Hoogezand. Maar de rem kan er nog niet af

De toekomst begint in Hoogezand. In een pakhuis op het bedrijventerrein test 5Groningen volop de mogelijkheden van het supersnelle mobiele 5G-netwerk. ‘Maar het is nog altijd werken met de snelheidsbegrenzer erop.’

Waarom zijn er nog maar een paar honderd konijnen op Schiermonnikoog?

Al heel lang zijn er te weinig konijnen op Schiermonnikoog. Met geld van de provincie moet de populatie worden uitgebreid. Stap voor stap.

In Groningen staat de agenda bomvol nu feesten en festivals weer mogen

Zo dansen op de publiekstribune van de Drafbaan in het Stadpark in Groningen tijdens Orde van de Nacht tweehonderd mensen op technobeats . ,,Het voelt fantastisch. Eindelijk weer.”

Corona in Drenthe en Groningen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noteerde over het afgelopen etmaal 26 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 43 in Groningen. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

Al het coronanieuws vind je natuurlijk in ons dossier. Hierzo .

Tip van de redactie

Heb je Talk of the Town gemist? Terugkijken kan . De uitzending zat bomvol interessante onderwerpen. Zoasls: Zijn we de laatste jaren agressiever geworden? Presentator Nathan de Vries bespreekt het met agressie-expert Riks Ytsma. Verder: Wat is menstruatiearmoede? De oprichters van de stichting Bloody Basics Rixt van Dongeren en Anmarij Dijkstra leggen het uit. En videogameskenner Martin Verschoor vertelt over de nieuwe tentoonstelling in het Forum Groningen.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu