Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zondag 5 december

Robert Jan van Hoogdalem, het overvallen tankstation in Assen, hondenbezitter in Winschoten en het winterdorp van Jesper Oost.

Robert Jan van Hoogdalem uit Assen goes Nashville, hondenpoepperikelen in Winschoten, heftige beelden van een explosie in Groningen. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Verdachte (26) aangehouden voor overval in Assen

De politie heeft zaterdagavond een 26-jarige man uit Assen aangehouden die wordt verdacht van het overvallen van een tankstation in Assen eerder op de avond. De pomp was vaker doelwit van soms onhandige overvallers .

Kan de Grote Markt gezelliger worden?

Aan de vooravond van de herinrichting van de Grote Markt, die volgend jaar begint, studeert Groningen alweer op de mogelijkheid om het plein nóg aantrekkelijker te maken .

Hondenbezitters in Winschoten zien wel wat in extra beleid hondenpoep

Poepen Brownie en Ginger op straat of in het gras als ze worden uitgelaten in Winschoten? Dan ruimde baasje Marie-Anne van Schaik het altijd op. Dat hoort, vindt ze. Toch ziet ze dat veel andere baasjes dat niet doen .

Het laatste nieuws uit Groningen lees je hier .

Aspen, Colorado. Maar dan op een zolder in Hoogeveen

Hij werkte er maar liefst een klein jaar aan, maar sinds vorige week is zijn miniatuurwinterdorp Aspen helemaal klaar. Niet gelegen in de Amerikaanse staat Colorado, maar op een koude zolderverdieping aan de Van Echtenstraat in Hoogeveen. De bouwer is de 21-jarige Jesper Oost. Kijk hier hoe alles beweegt (een werkende skilift!) en glinstert en schittert.

Kijk terug: wereldberoemde graffitikunst in het Groninger Museum. Zo begon de scene in de stad

Presentator Nathan de Vries praatte vrijda onder meer met politicoloog Léonie de Jong over extreemrechts in de Tweede Kamer, Hugo Engwerda vertelt over de geschiedenis van graffiti in Groningen en er schuiven drie Groningse vrijwilligers aan. Kijk hier de uitzending van Talk of the Town van vrijdag terug .

Robert Jan van Hoogdalem uit Assen gaat een country-album opnemen in Nashville

Robert Jan van Hoogdalem (42) uit Assen wil van zijn grote droom werkelijkheid maken: een country-album opnemen in het Amerikaanse Nashville. Onder de artiestennaam Robert Weston.

Na bijna 100 jaar sluit De Heilige Hartschool in Kopstukken de deuren

Er komt geen nieuw schooljaar op De Heilige Hartschool in Kopstukken. De katholieke basisschool heeft te weinig leerlingen en zakt volgend jaar door de wettelijke ondergrens.

Toch nog een groot sporttoernooi in Drenthe

De kroegen zijn dicht en er ging een streep door de meeste sportwedstrijden. Ook dartswereld zit in een dip door de avondlockdown. Assen bood dit weekend een uitvlucht uit die misère. Darters uit heel Europa streden daar dit weekeinde om een plekje op het WK.

Meer nieuws uit Drenthe? Check het hier .

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 435 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 378 in Groningen. Bovendien vielen er 2 sterfgevallen te betreuren. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

Het blijkt daadwerkelijk mogelijk om voor te dringen bij het halen van een boosterprik bij de GGD. Lees hier hoe dat kan . Maar de GGD zegt: ‘ Geen vaccin voor wie niet aan de beurt is .’

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is, na twee dagen met een lichte daling, weer iets toegenomen .

Al het coronanieuws lezen? Bijvoorbeeld over hoe en wanneer je thuis op corona mag testen. Je vindt het in ons dossier.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Voor Royal Dutch Shell is het uur van de waarheid aangebroken. Volgende week besluiten aandeelhouders of het concern na 131 jaar onder Britse vlag verder gaat. De voorloper van de multinational werd opgericht door boerenzoon Aeilko Zijlker uit Nieuw Beerta. Inderdaad, Shell heeft wortels in de Groninger klei .

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu