Dit mag je niet missen, het belangrijkste nieuws uit Groningen en Drenthe | dagoverzicht dinsdag 1 februari

Het dagoverzicht van 1 februari.

Ernst Kuipers, Antoinette de Jong, Johan Derksen en onze eigen Johan Stobbe. Dit is wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

'Vreselijk heftig om te zien'

Geschrokken reacties na een ernstig ongeluk in de Groningse wijk Vinkhuizen. Daar ramde maandagavond een 51-jarige bestuurder twee andere auto’s. Zijn eigen auto belandde tegen een boom en vloog in brand. 'Vreselijk heftig om te zien'

Mina en Trijn vieren hun 90ste verjaardag samen

De tweelingzussen Mina en Trijn Hooiveld hebben elkaar dinsdag op hun 90ste toch in de armen gesloten. Kijk en lees hier hoe ze hun verjaardag hebben gevierd .

Moordenaar Fatma Abdelaziz komt niet op vrije voeten

De man die in 2010 de toen 35-jarige Fatma Abdelaziz in hun gezamenlijke woning aan de Lierstraat in Groningen om het leven bracht heeft zijn straf uitgezeten, maar komt niet op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank dinsdagmiddag bepaald.

Meer nieuws uit Groningen lezen? Dat kan. Klik hier .

'Een bom op de Tweede Kamer, alles opgelost'

‘Hugo de Jonge kogel door je kop en een bom op de Tweede Kamer, alles opgelost’, schreef een 32-jarige man uit Emmen in de nacht na een persconferentie over corona vijf keer op de Facebook-pagina van de toenmalige minister van Volksgezondheid. De verdachte had ook een filmpje geplaatst waarin hij het adres noemt van de minister. Het OM eist een celstraf.

CDA in Westerveld: meer steun schapenhouders voor bescherming tegen wolf

Als schapenhouders niet meer financiële steun krijgen om hun dieren te beschermen tegen de wolf, verdwijnt het toch al wankele draagvlak voor het roofdier als sneeuw voor de zon. Dat stelt het CDA in de gemeenteraad van Westerveld.

Werkstraf voor lerares die seks had met jongens uit klas

Een 32-jarige vrouw uit Hoogeveen is veroordeeld tot een werkstraf voor het plegen van ontucht met twee minderjarige jongens. De slachtoffers zaten bij haar in de klas op een school voor bijzonder voorgezet onderwijs in Assen. Verslaggever Daniëlle Molenaar was bij de rechtszaak en schreef dit artikel.

We hebben nog veel meer nieuws uit Drenthe. Hier te vinden

De weg naar Peking zit vol hobbels

Suzanne Schulting, Sven Kramer, Marcel Bosker, Sjinkie Knegt, Jorrit Bergsma, Antoinette de Jong, Dennis Veenker en ga zo maar door. In Peking is het Noorden de komende weken volop vertegenwoordigd. En dus zijn we er ook deze Winterspelen weer erbij. De route naar China is echter geen gemakkelijke, weet sportverslaggever Johan Stobbe. Bekijk hier onze video.

Hier is meer sportnieuws .

Acht films in het Forum

Elk jaar presenteert het Forum een Groninger editie van het bekende International Film Festival Rotterdam. Door de coronamaatregelen werd het festival vorig jaar en dit jaar online aangeboden. Maar door de versoepelingen wordt een aantal titels vanaf donderdag toch op het grote doek gepresenteerd. Dit zijn de acht films die je kunt zien.

Er is meer cultureel nieuws. Klikken .

Corona in Drenthe en Groningen

Zorgminister Ernst Kuipers laat nader onderzoek doen naar de 2G-maatregel. Hij vraagt de Tweede Kamer in afwachting van dit onderzoek de behandeling van de wet waarin 2G wordt geregeld, nog even niet te behandelen.

Meer weten? Lees de berichten in ons coronadossier .

Verder in het nieuws

  • Veel huisartsen in Drenthe en Groningen groeien uit hun jas. Hun panden zijn te krap om extra personeel te huisvesten, schrijft onze gezondheidsverslaggever Arend van Wijngaarden. Lezen maar.
  • Het vaccinatieprogramma tegen HPV-kanker is uitgebreid na meer inzicht in vormen van kanker die een HPV-infectie kunnen veroorzaken. Precies weten hoe het zit? Bekijk onze In Beeld . En lees vooral ook dit verhaal.  
  • Johan Derksen schuwt niet zijn ongezouten mening te geven, ook al jaagt hij daarmee andersdenkenden tegen zich in het harnas. Maar dat hij hierdoor zou worden gecanceld door het plaatselijke schoonmaakbedrijf had de inwoner van Grolloo waarschijnlijk niet gedacht.

Aanrader van de redactie

Een illegale sigarettenfabriek in Ter Apelkanaal, anderhalf miljoen sigaretten opgeslagen in een boerderij in Alteveer. En niemand in de omgeving die iets opmerkte. Met tabaksfraude is geld te verdienen, weten ze bij Smoke, het FIOD-team dat deze fraude bestrijdt. Verslaggever Ina Reitzema maakte dit verhaal.

Al het nieuws lezen? Klik hier

DVHN nieuwsbrieven

Het beste van DVHN rechtstreeks en op een vast moment in jouw mailbox. Iedere dag of iedere week. Het dagelijkse (corona)nieuws, de beste PREMIUM-verhalen, MEER-artikelen, sport en cultuur. Wij kiezen de beste verhalen uit, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Abonneer je nu op een van onze acht gratis nieuwsbrieven.

Nieuws

menu