Dit mag je niet missen, het belangrijkste nieuws uit Groningen en Drenthe | dagoverzicht donderdag 3 februari

Dagoverzicht donderdag 3 februari.

Suzanne Schulting, Henk Staghouwer, Maria Coijck, Maarten van Gastel en meer. Dit is wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Buurt in Groningen schrikt wakker van steekpartij

Een al langer sluimerend conflict tussen twee mensen leidde donderdagochtend tot een droevig dieptepunt. Buurtgenoten werden er ruw door uit hun slaap gewekt . Videoverslaggever Jeroen Kelderman nam er plekke een kijkje. Hij kwam terug met deze beelden .

Meer nieuws uit Groningen lezen? Dat kan. Klik hier .

Maarten van Gastel spoort voor podcast oud-NSB’er op

Maarten van Gastel maakte een podcast over oud-NSB’er Jacob Luitjens. En of daar ook naar geluisterd is? Nou en of .

We hebben nog veel meer nieuws uit Drenthe. Hier te vinden

Is alles rond miljoenendeal dijk Bierum ordentelijk verlopen?

Hij was gedeputeerde in Groningen die voor Den Haag een brief op bestelling schreef. Nu is hij minister, Henk Staghouwer. Zijn recente verleden haalt Henk Staghouwer mogelijk in. De Rekenkamer is een onderzoek begonnen naar de miljoenendeal die Staghouwer als gedeputeerde sloot met Bakker Bierum voor de aanleg van een nieuwe dijk. Hoe zit dat?

Zo denkt Suzanne Schulting over de Olympische Winterspelen

Velen rekenen er op dat ze met goud en ander eremetaal overladen terugkeert van de Olympische Spelen in Peking. Zo denkt Suzanne Schulting er zelf over .

Hier is meer sportnieuws .

Kunstenaar die schoonheid uit afval maakt wint award

Volgens de stemmers is ze een topkunstenaar met oog voor de toekomst en het milieu. Daarom wint Maria Coijck uit Groningen deze prijs .

Er is meer cultureel nieuws. Klikken .

Ferrari beleeft een heel goed jaar

Hoe vaak zie je op straat iemand in een Ferrari voorbijkomen? Niet elke dag. Toch maakt het Italiaanse autobedrijf deze jaarcijfers bekend .

Meer economisch nieuws? Hier te vinden

Corona in Drenthe en Groningen

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 2256 nieuwe coronabesmettingen en een sterfgeval in Groningen en 1652 besmettingen in Drenthe. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

Meer weten? Lees de berichten in ons coronadossier .

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Bijna 15.000 mensen werden in 2021 gediagnosticeerd met longkanker. Lees hier alles over de symptomen en de behandeling .

Al het nieuws lezen? Klik hier

DVHN nieuwsbrieven

Het beste van DVHN rechtstreeks en op een vast moment in jouw mailbox. Iedere dag of iedere week. Het dagelijkse (corona)nieuws, de beste PREMIUM-verhalen, MEER-artikelen, sport en cultuur. Wij kiezen de beste verhalen uit, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Abonneer je nu op een van onze acht gratis nieuwsbrieven.

Nieuws

menu