Dit mag je niet missen, het belangrijkste nieuws uit Groningen en Drenthe | dagoverzicht maandag 24 januari

Dagoverzicht maandag 24 januari.

Wim de Vries, Sjoerd Kooistra, Siobhan Grogan, Frans Kroon en Frida Kahlo, Shishani Vranckx en meer. Dit is wat je vandaag mogelijk hebt gemist.

Wedden dat Frans Kroon dit programma nooit vergeet

Wedden dat? Ken je dat populaire televisieprogramma uit de jaren ‘80 met presentator Jos Brink nog? Nou Frans Kroon uit Winschoten wel. 4,5 miljoen mensen zagen hem schitteren in dat programma. 35 jaar na dato kijkt Kroon op zijn optreden terug.

Al het nieuws uit Groningen lees je hier

Assen verslaat New York, Londen en Parijs

Viva la Frida, viva Assen! De hoofdstad van Drenthe en de expositie rondom kunstenaar Fida Kahlo in het Drents Museum kregen bezoek van verslaggever Siobhan Grogan van de grote Britse krant Daily Mail. Ze is onder de indruk van de expositie en van Assen. Lees haar bevindingen hier .

We hebben meer nieuws uit Drenthe. Hier te vinden

Zo komt villa Sjoerd Kooistra in handen van vastgoedondernemer uit Tolbert

Horecatycoon Sjoerd Kooistra is al enige jaren niet meer onder ons. Toch blijft zijn nalatenschap ons allen bezighouden. Vastgoedondernemer Wim de Vries uit Tolbert heeft voor een paar miljoen de villa van Kooistra in Marbella weten te bemachtigen. Lees hier wat De Vries van plan is met dit optrekje .

Kijk en luister naar TV Milko en naar TV Meerdijk

Wouter Gudde, de directeur van FC Groningen is te gast in TV Milko. Wat verklapt hij over de opvolger van trainer Danny Buijs? Klik hier . TV Meerdijk haalt Michel Jansen, technisch manager van FC Emmen voor de microfoon. Hier kijken .

Meer sportnieuws lezen? Hierzo

Dit was de tweede online-editie van Eurosonic Noorderslag

Het zit er weer op, het Europese showcasefestival Eurosonic en aansluitend het feestje van de actuele Nederlandse popmuziek Noorderslag in de Oosterpoort in Groningen. Onder normale omstandigheden staat de stad minstens een week op de kop. Nu was het hoofdzakelijk een online spektakel. Zo kijkt poprecensent Peter van der Heide op het evenement terug .

We hebben meer cultureel nieuws. Klik hier

Medewerkers in metaal en techniek staken een etmaal lang

Medewerkers van diverse bedrijven in de metaal- en technieksector in Groningen, Kolham, Appingedam en Zuidbroek zijn maandag niet aan het werk gegaan. Lees hier waarom zij het werk gedurende 24 uur hebben neergelegd .

Meer economisch nieuws vind je hier

Corona in Groningen en Drenthe

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 1201 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 1395 in Drenthe. Check hier de cijfers in jouw gemeente .

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Hoe goed heb je het sportnieuws dit weekeinde gevolgd. Test je kennis in onze sportquiz .

Al het nieuws lezen? Klik hier

DVHN Nieuwsbrieven

Het beste van DVHN rechtstreeks en op een vast moment in jouw mailbox. Iedere dag of iedere week. Het dagelijkse (corona)nieuws, de beste PREMIUM-verhalen, MEER-artikelen, sport en cultuur. Wij kiezen de beste verhalen uit, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Abonneer je nu op een van onze acht gratis nieuwsbrieven.

Nieuws

menu