Dit mag je niet missen, het belangrijkste nieuws uit Groningen en Drenthe | dagoverzicht vrijdag 4 februari

Het dagoverzicht van vrijdag 4 februari.

Inge van Calkar, Orange Skyline, Afke Boven, Dai Dai N’tab en ‘Pablo Icecobar’. Dit is wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

‘Ik moest bij mijn manager in bed slapen’

In een open brief vragen 29 Nederlandse zangeressen om een beter meldpunt van grensoverschrijdend gedrag. Het is in de muziekindustrie volgens hen schering en inslag. Artiesten uit het Noorden herkennen dit beeld. Lees hier het verhaal van verslaggevers Eline Kuin en Rosa Timmer.

‘In dit lelijke gebouw gebeuren heel veel mooie dingen’

Ze gaan niet voor het grote geld, ze gaan voor hun ideeën, hun bedrijf of hun idealen. De creatieven van geest die zetelen in de oude scholengemeenschap De Vinkenborg in de Groningse stadswijk Vinkhuizen, tegenwoordig broedplaats Backbone050. Vier gebruikers aan het woord.

Meer nieuws uit Groningen lezen? Dat kan. Klik hier .

Foutje bedankt!

Bij een kaartje met omleidingsroutes voor een gestremde brug in De Groeve vergat de provincie Drenthe te melden dat het Julianaplein van 14 februari tot 10 mei gestremd is. Oeps!

Handel in toetsantwoorden op TikTok

„Ik heb VWO6 Duits en Engels en ik kan bewijs sturen. Voor €5 rijg je zo. Voeg me toe en reageer hierop als je ze wilt hebben!!” Scholieren verhandelen massaal de antwoorden voor hun eindexamentoetsen van Cito op het sociale medium TikTok. Zo werkt dat .

‘Voor mij is dit echt de mooiste baan van de wereld’

De grote droom van Afke Boven (41) uit Ruinen komt uit. Ze presenteert vanaf begin maart het NOS Journaal. Verslaggever Henriëtte Meppelink sprak met haar en maakte dit verhaal.

We hebben nog veel meer nieuws uit Drenthe. Hier te vinden

‘Als ik mag rijden, ben ik er klaar voor’

Het olympisch kwalificatietoernooi liep voor Dai Dai N’tab uit op een deceptie. Hij schaatste zich als negende wel in de matrix, maar raakte zijn plek kwijt omdat Sven Kramer en Marcel Bosker werden aangewezen. N’tab is nu reserve voor de Spelen en sportverslaggever Johan Stobbe, onze man in Peking, sprak met N’tab. Lees het interview hier.

Wil je precies weten wanneer de Nederlanders in actie komen op de Spelen? Bekijk hier het volledige programma.

Hier is meer sportnieuws .

Wat mogen we verwachten van De Nieuwe Poort?

Het te bouwen muziekcentrum De Nieuwe Poort moet vanaf 2030 de prominente positie van Groningen als popstad uitbouwen. De opvolger van De Oosterpoort gaat 268 miljoen euro kosten en beschikt als het aan het college van B&W ligt over een grote popzaal. Dit mag het Noorden ervan verwachten, schrijft Peter van der Heide.

Er is meer cultureel nieuws. Klikken .

Corona in Drenthe en Groningen

Geen dagoverzicht zonder de coronacijfers: het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 2086 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 1543 in Drenthe. Landelijk werden 72.066 nieuwe besmettingen geregistreerd. Check hier de cijfers in jouw gemeente.

Meer weten? Lees de berichten in ons coronadossier .

Verder in het nieuws

  • Docent Tjeerd Andringa van het University College Groningen noemt zijn lesmethode ‘onorthodox’. Hoe ver mogen wetenschappers eigenlijk gaan in de uitoefening van hun vak? Wat zijn de spelregels?

  • Goed nieuws is geen nieuws, heet het. Nou wij denken van wel! Lees hier het wekelijkse overzicht van het liefste, leukste, meest hoopvolle en grappige nieuws uit Groningen en Drenthe.

  • De NOS heeft de nieuwe single ‘A Fire’ van de Gronings-Drentse band Orange Skyline gekozen als themalied voor de schaatswedstrijden van de Olympische Spelen. Dit tot groot enthousiasme van zanger én sportfanaat Stefan van der Wielen. ‘Dit is te gek’

  • De NS heeft enkele ‘verbeteringen’ in de dienstregeling voor 2023 aangekondigd. Zo wordt de reistijd tussen Groningen, Assen en de Randstad met liefst één minuut versneld.

  • Hoe gaat het met verslaggever Johan Stobbe bij de Olympische Spelen? Hij vertelt het aan Thijs de Jong in de podcast Radio Peking . Over de ‘gevangenis’, een hete hotelkamer en dromen van goud voor Sjinkie.

Aanrader van de redactie

Nijeveen en Willemsoord, dorpjes die zo’n kwartier rijden van elkaar liggen. In beide plaatsen waren in 2020 grote drugsbaronnen actief: een Colombiaanse heroïnekoning en een Mexicaan, luisterend naar de bijnaam Pablo Icecobar. Verslaggever Robert-Erik Lanting ging op onderzoek uit. Lees zijn verhaal hier.

Al het nieuws lezen? Klik hier

DVHN nieuwsbrieven

Het beste van DVHN rechtstreeks en op een vast moment in jouw mailbox. Iedere dag of iedere week. Het dagelijkse (corona)nieuws, de beste PREMIUM-verhalen, MEER-artikelen, sport en cultuur. Wij kiezen de beste verhalen uit, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Abonneer je nu op een van onze acht gratis nieuwsbrieven.

Nieuws

Meest gelezen

menu