Dit mag je niet missen, het belangrijkste nieuws uit Groningen en Drenthe | dagoverzicht woensdag 2 februari

Dagoverzicht woensdag 2 februari

Fabian Franciscus, Izaline Calister, Afke Boven, Tjeerd Andringa en meer. Dit is wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Glasvezelfabrikant laat ultimatum verlopen, personeel staakt

Werknemers van glasvezelfabrikant Electric Glass Fiber NL (EGFN, voorheen PPG) in Westerbroek zijn woensdag aan het begin van de middag in staking gegaan. En dat was wat het personeel betreft niet nodig geweest. Zo zit het .

Meer nieuws uit Groningen lezen? Dat kan. Klik hier .

Het liefdesnestje van de bevers in Emmen blijft leeg

Onbedoeld hebben ze bij Wildlands in Emmen een scenario geschreven voor een romkom of een tragisch verhaal. Voor een mannetjesbever en een vrouwtjesbever is er een heus liefdesnest gebouwd, maar het nest blijft leeg. Wat is er aan de hand ?

Ondertussen dreigen wilde bevers de dienstregeling van de NS in de war te schoppen. ProRail hoopt de dieren zo op een ander spoor te zetten .

Corona-uitbraak in Ter Apel

De Penitentiaire Inrichting (PI) in Ter Apel - de azc-bajes - kampt opnieuw met een forse corona-uitbraak. Drie van de zes afdelingen zitten in quarantaine. Ook onder het personeel is sprake van besmettingen. Hier lees je er meer over.

Afke Boven presenteert straks het NOS-journaal

Afke Boven uit Ruinen wordt de nieuwe presentator van het NOS journaal. Daarom is ze vandaag zelf nieuws. Ze is gekozen uit 39 kandidaten .

We hebben nog veel meer nieuws uit Drenthe. Hier te vinden

Met hoeveel medailles komt de Nederlandse equipe terug uit Peking

Het is de sport van onderzoekers: hoeveel medailles worden er door de Nederlandse sporters behaald tijdens de Olympische Winterspelen? Dit is de verwachting van Sportdatabureau Nielsen’s Gracenote .

Hier is meer sportnieuws .

Cabaretier Fabian Franciscus maakt van de nood een deugd

Je maakt grappen en je bent behept met een dwangstoornis. Wat dan? Cabaretier Fabian Franciscus heeft zo een eigen genre ontwikkeld: de psychologische comedy. Lees hier wat dat behelst .

Izaline is terug op het podium

Ze voelde zich als een gekooid dier maar nu mag ze het podium weer op. Zo ervaart zangeres Izaline Calister de terugkeer op de buhne .

Er is meer cultureel nieuws. Klikken .

‘Complotprofessor’ Tjeerd Andringa reageert op alle ophef

Tjeerd Andringa staat sinds enkele dagen als docent van de Rijksuniversiteit Groningen op non-actief. Andringa kwam in opspraak omdat hij complottheorieën aan zijn studenten zou opdringen. Woensdag verweerde de docent zich tijdens en persconferentie. Hier lezen .

De zorgen van een werkgever: waar vind ik personeel?

Hoe komen werkgevers aan personeel en hoe zorg je ervoor dat de werknemers niet bij je weglopen. Ondernemers belegden er in Asen een bijeenkomst over .

Corona in Drenthe en Groningen

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 1828 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 702 in Drenthe. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

Meer weten? Lees de berichten in ons coronadossier .

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Twee op de drie vrouwen is in het afgelopen jaar lastig gevallen op straat. Dat meldt het CBS. Ze worden nagefloten, nageroepen of achternagelopen. Ook een op de drie mannen krijgt te maken met straatintimidatie. Lees hier verder .

Al het nieuws lezen? Klik hier

DVHN nieuwsbrieven

Het beste van DVHN rechtstreeks en op een vast moment in jouw mailbox. Iedere dag of iedere week. Het dagelijkse (corona)nieuws, de beste PREMIUM-verhalen, MEER-artikelen, sport en cultuur. Wij kiezen de beste verhalen uit, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Abonneer je nu op een van onze acht gratis nieuwsbrieven.

Nieuws

menu