Dit zijn de coronamaatregelen met betrekking tot de horeca, alcohol en softdrugs

De Drie Gezusters in Groningen. Foto: Maneka Buwalda

Zijn de restaurants open of dicht? Kan ik avondeten, als ik in een hotel overnacht? En mag ik rond middernacht nog een kratje bier halen in de avondwinkel? Dit zijn de coronaregels met betrekking tot de horeca, alcohol en softdrugs

Op dit moment zijn alle eet- en drinkgelegenheden gesloten. Wel kan maaltijd of drank worden bezorgd of afgehaald. Deze consumpties moeten worden meegenomen en mogen niet bij de afhaallocatie worden genuttigd.

Hierop zijn ook uitzonderingen:

  • Eet- en drinkgelegenheden op vliegvelden na de security check: na reservering en als een voorafgaande verificatie van de gezondheid plaatsvindt.

  • In hotels voor daar verblijvende gasten.

  • Uitvaartcentra

  • Bedrijfskantines

Voor bezorg- en afhaalrestaurants geldt dat zij tot 01:00 uur ’s nachts geopend mogen blijven.

Alcohol

Het is verboden om in de openbare ruimte, zowel binnen als buiten, tussen 20:00 en 07:00 alcoholische dranken voor handen te hebben of te nuttigen.

De verkoop van alcohol tussen dit tijdslot is verboden. Dit geldt niet alleen voor supermarkten of slijterijen, maar ook voor hotels en bezorg- en afhaalrestaurants.

Softdrugs

Coffeeshops zijn na 20:00 uur gesloten. Het bezit van softdrugs is strafbaar volgens de Opiumwet. Dat betekent dat de politie altijd kan optreden als u softdrugs bij u draagt.

Mensen die (soft)drugs gebruiken houden zich misschien niet goed aan de coronamaatregelen die gelden. Zoals 1,5 meter afstand houden. In dat geval treedt de politie dus op.

Nieuws

Meest gelezen

menu