Drenthe en Groningen ontvangen in de coronazomer van 2020 maar liefst 1,3 miljoen Nederlandse vakantiegangers. Dat zijn er veel meer dan een jaar eerder

Drenthe en Groningen hebben in de coronazomer van 2020 een kwart miljoen meer Nederlandse vakantiegangers ontvangen dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De camper is enorm populair geworden in het coronajaar 2020.

De camper is enorm populair geworden in het coronajaar 2020. Foto: ANP/Remco de Waal

Drenthe zag het aantal Nederlandse vakantiegangers in de zomer toenemen met 125 duizend. In Groningen was de toename ruim 100 duizend.

Ook provincies als Friesland, Overijssel, Zeeland en Limburg ontvingen veel meer vakantiegangers uit eigen land.

De camper is populair

Tijdens de zomervakantie van 2020 in eigen land overnachtten Nederlanders vaker in hotels (+30 procent) en vakantiehuisjes (+11 procent). Het aantal campervakanties groeide zelfs met 68 procent.

Stacaravans (-17 procent), toercaravans (-11 procent) en tenten (-11 procent) waren juist minder in trek tijdens de zomervakantie in eigen land.

Groepsaccommodaties kregen de hardste klap. Daar daalde het aantal zomergasten met maar liefst 70 procent.

Minder buitenlandse gasten

Tegenover de toestroom van Nederlandse vakantiegangers in de zomer stond een afname van het aantal buitenlandse gasten, maar cijfers daarover zijn nog niet bekend.

Buitenlandse vakanties bijna gehalveerd in 2020

Corona heeft vorig jaar heel veel Nederlandse vakantiegangers in eigen land gehouden. Gemeten over het hele jaar daalde het aantal vakanties van Nederlanders in het buitenland naar 11,7 miljoen. Dat is bijna een halvering ten opzichte van een een jaar eerder.

Het aantal binnenlandse vakanties van Nederlanders daalde gemeten over het hele jaar van 18 miljoen naar 17 miljoen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu