Duitse staatssecretaris over maatregelen tegen corona: 'Skiën in Duitsland moet onder voorwaarden mogelijk zijn'

'Skiën in Duitsland moet onder voorwaarden mogelijk zijn' Foto: ANP

Skiën moet deze winter in Duitsland mogelijk blijven en het land moet de voorwaarden scheppen om dat mogelijk te maken. Dit vindt de Duitse staatssecretaris en parlementariër Thomas Bareiss die onder meer toerisme in zijn pakket heeft. De christendemocraat Bareiss wordt ook regeringscommissaris Toerisme genoemd.

Hij zei woensdag dat hij een algemeen skiverbod dit seizoen niet noodzakelijk en zelfs verkeerd vindt. Volgens hem kan je bijvoorbeeld op skipistes een maximaal aantal mensen toelaten door het aantal toegangspassen te beperken.

Veel mensen willen na de lockdowns erop uit trekken en daarnaast loopt de hele sector van toerisme en evenementen op zijn laatste benen. De sector heeft een limiet bereikt, volgens Bareiss. Maar de regering wil samen met de deelstaten besluiten de huidige lockdowns te verlengen tot vlak voor de kerstdagen. De Duitse regeringsleider Angela Merkel heeft hier woensdag beraad over met de deelstaatpremiers.

Italië, Frankrijk en Oostenrijk

Haar Italiaanse collega Giuseppe Conte wil de ski-oorden niet heropenen voor 10 januari. De Franse president Macron wil ze in ieder geval de rest van het jaar dichthouden. Oostenrijk wil de wintersport juist weer op gang brengen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu