Duitse topviroloog Christian Drosten waarschuwt voor tweede golf na uitbraak coronavirus in Noordrijn-Westfalen: 'Ik ben niet optimistisch'

De Duitse viroloog Christian Drosten. Foto: Reuters.

De Duitse topviroloog Christian Drosten maakt zich grote zorgen over een tweede coronagolf. ,,Als alle alarmbellen nu niet afgaan, denk ik dat we over twee maanden een probleem hebben."

Directe aanleiding voor de zorgen van Drosten is de uitbraak in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, zegt de adviseur van de bondskanselier Angela Merkel in een podcast van NDR .

Drosten vreest dat het virus zich ongemerkt onder de bevolking verspreidt. Volgens de viroloog is het nu van levensbelang dat verdere verspreiding buiten Noordrijn-Westfalen voorkomen wordt.

'Verschrikkelijke situatie'

Drosten wijst daarbij op de situatie in het zuiden van de Verenigde Staten, waar de coronamaatregelen volgens hem te vroeg zijn losgelaten waardoor er een 'verschrikkelijke situatie' is ontstaan.

,,Ik ben niet optimistich dat we over een maand nog steeds een vreedzame situatie zullen hebben, zoals we nu doen in termen van epidemische activiteit. Als alle alarmbellen nu niet afgaan, denk ik dat we over twee maanden een probleem hebben."

Nieuws

Meest gelezen

menu