Duitse viroloog Christian Drosten: ga voor herfstvakantie en Kerstmis in quarantaine om het risico op corona te verkleinen

Christian Drosten, topviroloog uit Duitsland. Foto: AFP

Viroloog Christian Drosten, momenteel de meest besproken wetenschapper van Duitsland, stelt voor dat Duitsers een week in quarantaine gaan voor zij in december aanschuiven bij het kerstdiner. Dat zegt hij in de Duitse krant Die Welt.

Zo kunnen mensen bijvoorbeeld met Kerstmis het risico op infectie verkleinen. ,,Het principe van pre-quarantaine is volgens mij een goed idee”, aldus Drosten. ,,Dat betekent dat mensen sociaal contact zo veel mogelijk moeten vermijden gedurende een paar dagen, idealiter een week, voordat ze hun familie bezoeken. Dit zou een aanpak kunnen zijn voor de herfst- en kerstvakantie.”

'Totale veiligheid bestaat niet'

,,Natuurlijk moet iedereen individueel nadenken hoe dit in het dagelijkse leven toe te passen”, gaat Drosten verder. ,,Hoe doe je dat met de kinderen die naar de kinderopvang of school moeten? En kun je telewerken of moet je vergaderingen blijven bijwonen?” De Duitse viroloog benadrukt dat mensen altijd waakzaam moeten zijn. ,,Totale veiligheid bestaat niet. Er zijn altijd risico’s”, klinkt het.

Nieuws

Meest gelezen

menu