Duizenden gebruikers aangemerkt als fraudeur door storing Marktplaats

Foto: ANP

Marktplaats heeft sinds dinsdag te maken met een storing waardoor duizenden accounts geblokkeerd zijn en onterecht als frauduleus worden aangemerkt. Verkopers krijgen ten onrechte berichten dat bepaalde kopers vermoedelijk fraudeurs zijn.

Volgens de verkoopsite komt de storing door een menselijke fout. Duizenden gebruikers kregen de melding dat hun account is geblokkeerd. Bij die melding verwijst Marktplaats naar mogelijke frauduleuze acties of advertenties die niet aan de voorwaarden voldoen. Die constatering is onterecht, volgens gedupeerden.

Op sociale media en Allestoringen.nl verschijnen veel klachten van gebruikers die niet meer kunnen inloggen en soms honderden advertenties kwijt zijn. Kopers en verkopers die eerder met een gedupeerd persoon hebben gehandeld, zouden bovendien bericht krijgen dat het om een frauduleus persoon gaat.'

Menselijke fout

Marktplaats meldt woensdagochtend de storing verholpen te hebben. ,,Zoals het er nu uitziet, is het een menselijke fout geweest. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de omstandigheden waarin dat kon gebeuren.” Er verschijnen nog steeds meldingen van gebruikers die niet kunnen inloggen en Marktplaats erkent dat het kan zijn dat advertenties die onterecht op inactief zijn gezet, niet meer online komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu