Duizenden mensen in de kou, Derksen vs. Baudet en doe de Jan Modaal test | dagoverzicht donderdag 22 september

Beelden uit het nieuws van donderdag 22 september. Bewerking: DVHN

Johan Derksen is niet van plan om zijn excuses aan Thierry Baudet te maken. Mensen met stadswarmte komen mogelijk in de kou te zitten en nieuw leven voor een historisch café. Dat en meer in het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Warmtepomp en stadswarmte toch niet zo voordelig

Na de eerste blijdschap om het energieplafond, waardoor veel Nederlanders hopelijk niet in de kou hoeven te zitten, zijn er nu ook kritische noten te horen. De Consumentenbond ziet dat mensen die van het gas af zijn gestapt (en bijvoorbeeld een warmtepomp hebben) nauwelijks beter worden van de kabinetsplannen.

En ongeveer een half miljoen huishoudens weten nog totaal niet waar zij aan toe zijn met hun energierekening, omdat zij stadswarmte hebben. In de haastige plannen van het kabinet is daar nog niets over besloten.

Kroeg van 110 jaar toch weer open

Wie kent café De Burcht nog? Het historische café stond 4 jaar leeg, maar gaat vandaag weer open met nieuwe eigenaars. Erik Kremer kwam er vroeger weleens om te biljarten. ,,Dan aten we mosselen. Mosselen en gehaktballen hoorden erbij in café De Burcht’’

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Lees hier waarom Groningen het Topsportzorgcentrum wil kopen .

' A angifte? Ze doen maar. Het interesseert me geen reet'

Johan Derksen is niet van plan om zijn excuses aan Thierry Baudet te maken voor zijn opmerking dat de politicus geliquideerd moet worden. Derksen erbij dat het een verspreking was en dat hij daarom geen reden ziet om sorry te zeggen.

Het laatste nieuws uit Drenthe lees je hier. Wij waren erbij toen voormalig profvoetballer Evgeniy Levchenko in Annen ambulances ophaalde die richting de recent bevrijde regio Charkov gaan.

Hooggeëerd Publiek!

Elke twee weken praten onze cultuurverslaggevers je bij over de spannendste, interessantste en beste cultuurevenementen van Drenthe, Friesland en Groningen. Haal je sok tevoorschijn en tel je centen. Nog even en Art Noord begint, dé kunstbeurs van Noord-Nederland. Waarom moet in dat Belvédère in Oranjewoud bij Heerenveen?

Meer verhalen en achtergronden? Onze cultuurpagina staat er vol mee. Daar vind je vandaag ook de films van de week.

De Duitsers komen (voor benzine)

Was het eerder andersom, deze maand rijden Duitse automobilisten naar Nederland om goedkoper te kunnen tanken. Doordat de accijnzen op brandstoffen in Duitsland op 1 september omhoog zijn gegaan is benzine in Nederland nu goedkoper dan daar.

Lees hier over lifestyle, koken, kleding, entertainment en meer. Daar vind je vandaag tips om je huis voordelig te verwarmen . Meer MEER? Klikklikklik hier!

Verder in het nieuws

Hoeveel procent Jan Modaal ben jij? Doe de test!

Iedereen kent hem, maar niemand weet precies wie het is. Waarom wordt er zo vaak gesproken over Jan Modaal, en hoeveel lijk jij op deze doorsnee Nederlander? Een nadere kennismaking en een test.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu