Een bejaarde wietkweker in Hoogezand en Tesla-wijken in Drenthe. Dit is het nieuws van woensdag 20 april | dagoverzicht

Een bejaarde wietkweker in Hoogezand en Tesla-wijken in Drenthe. Dit is het nieuws van woensdag 20 april

Een dame in Hoogezand verbouwde wat anders dan geraniums. En staan er straks alleen maar Tesla’s voor de nieuwbouwhuizen in Drenthe, of is er ook plaats voor een Opel Corsa? Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Hypotheekrente door het dak

Ten eerste de hypotheekrente. Die gaat door het dak . Wat zijn de gevolgen voor starters? We spraken met Peter Boelhouwer: hoogleraar woningmarktbeleid. ‘Voor elke procent, die de hypotheekrente stijgt, kun je 5 tot 6 procent minder lenen.’

Wandelend naar de ijsberen

Fransman Alexandre Seurot loopt van Lyon naar Noorwegen. Hij hoopt daar ijsberen te zien. Alleen, hij kreeg materiaalpech en bivakkeert nu tijdelijk in Groningen .

En wie deze week door Baflo rijdt moet nog snel even naar de slagerij Jan en Tjaaktje Bos. Zaterdag sluit de winkel na 46 jaar . (Met prachtige foto’s van fotograaf Corné Sparidaens.)

Meer nieuws uit Groningen vind je hier .

Tesla-wijken in Drenthe

Drentse gemeenten zoals De Wolden en Westerveld bouwen te veel huizen voor rijke Zwollenaren , zegt Reinder Hoekstra, directeur van Natuur- en Milieufederatie Drenthe. Tesla-wijken dus.

PvdA-raadslid Peter Zwiers uit Borger-Odoorn doet aangifte van smaad en laster . De aanleiding: een voetbalruzie in 2e Exloërmond.

Meer nieuws uit Drenthe vind je hier .

Liever Dumbledore dan Perkamentus

Jongeren lezen weer en dan het liefst in het Engels. Boekhandels in het Noorden breiden hun Engelse afdelingen flink uit . Toch liever een filmpje? Nu kan het nog op het Netflix-account van de buren, maar binnenkort niet meer .

Meer cultuurnieuws vind je hier .

Waar een herhaling van Top Gear voor kan zorgen...

Nog op zoek naar zonnepanelen? Lees dit artikel . Het kabinet wil de BTW op de panelen afschaffen.

De producent van stadsdriewieler Carver uit Leeuwarden overwint een faillissement. ‘De mailbox zit vol na herhaling Top Gear

Meer economienieuws vind je hier .

Bjorn Meijer komt aan in Brugge

De Groninger Bjorn Meijer is aangekomen in Brugge . Kijk hier hoe hij wordt gekeurd door de clubarts. FC Emmen moet het de rest van het seizoen zonder aanvaller Ole Romeny stellen. De vleugelaanvaller raakte op de training geblesseerd.

Meer sportnieuws vind je hier .

Verder in het nieuws

  • Gezondheidsorganisaties waarschuwen voor een nieuwe aandoening , waar een klein deel van de kinderen zo ziek van wordt dat ze een nieuwe lever nodig hebben. Ze komen allemaal terecht in het UMCG.
  • Goos Gosling Slotegraaf waarschuwt in een opinie-artikel voor gevaarlijke bermen. ‘Het milieu heeft blijkbaar hogere prioriteit dan de aanpak van verkeersonveiligheid.’
  • Een dame van 70 uit Hoogezand zat niet achter de geraniums. De politie vond 320 wietplantjes bij haar thuis .
  • De Afghaanse vluchtelingen die in de kazerne in Zoutkamp verblijven, hoeven niet 1 mei te vertrekken maar kunnen tot 1 september blijven .

Nieuws

menu