Een buisje bomvol corona, op bestelling en aan huis bezorgd. 'Als dit klopt is het bio-terrorisme'

Een buisje bomvol coronavirus dat op de deurmat ploft. De zorgen zijn groot nu een verdachte is opgepakt die de ziekteverwekkers in een envelop promootte: Covid comfortabel bij u aan huis bezorgd door de postbode. Het eerste onrustbarende aanbod is het bepaald niet; maar wat waar is en wat niet, is in de schimmige wereld van corona-fraude lastig aan te wijzen.

De initiatieven ontstaan vooral uit angst voor een 2G-beleid. Dat houdt in dat je alleen toegang hebt tot bijvoorbeeld uitgaansgelegenheden als je bent gevaccineerd of een herstelbewijs hebt, en niet meer na een test.

De initiatieven ontstaan vooral uit angst voor een 2G-beleid. Dat houdt in dat je alleen toegang hebt tot bijvoorbeeld uitgaansgelegenheden als je bent gevaccineerd of een herstelbewijs hebt, en niet meer na een test. Illustratie: De Telegraaf

‘Wil je zelf bepalen wanneer je besmet raakt? Met de coronakit kun je die keuze zelf maken!’, meldde de wervende tekst op de website jaikwilcorona.nl. De site is inmiddels uit de lucht gehaald, maar de vraag is hoeveel van dit soort duistere deals er nog meer zijn.

Nieuws

menu