Een eigen bieb en nooit meer hoeven bukken: Michiel en Bonne uit Leeuwarden zijn dolgelukkig na hun deelname aan Kopen Zonder Kijken

Ja, eindelijk. Het succesvolle RTL-programma Kopen Zonder Kijken komt dit seizoen ook over de Afsluitdijk. Leeuwarden was maandag aan de beurt. Bonne Ziengs (36) en Michiel Zwiers (37) konden maar geen huis vinden en gooiden het over een andere boeg.

Bonne Ziengs (links) en Michiel Zwiers genieten van hun nieuwe woning.

Bonne Ziengs (links) en Michiel Zwiers genieten van hun nieuwe woning. Foto: Niels Westra

Voor wie het niet kent, het programma in het kort: in Kopen Zonder Kijken tekenen deelnemers een zwartgelakt contract waarin zij het team van presentator Martijn Krabbé carte blanche geven om voor hen een huis - dat zij van tevoren niet mogen bezichtigen - te kopen. Daar komt veel bij kijken, omdat de woningmarkt natuurlijk oververhit is.

Makelaar Alex van Keulen laat de deelnemers iedere aflevering weer fijntjes weten dat er fors wordt overboden en niet zelden moet het zoekgebied dat de kandidaten hebben aangegeven, worden uitgebreid. Aannemer Bob Sikkes verbouwt de boel met het overgebleven geld - en vraagt deelnemers regelmatig om nog even wat meer budget vrij te maken. Om met dat laatste te beginnen: dat is zeker gebeurd, bleek maandagavond tijdens de uitzending. Maar daarover zo meer.

Nieuws

menu