Culinair journalist Jacques Hermus brengt vandaag boek uit: 'Ik ben een middelmatig visser. Maar ik nam wel lekkere paling en snoekbaars mee voor in de vrijdagse koekenpan'
Culinair journalist Jacques Hermus van Dagblad van het Noorden schreef een boek over de visser en de vis, van haak naar pan en bord. Lees hier een voorpublicatie.

Culinair journalist Jacques Hermus op het water, met hengel. Zaterdag komt zijn boek 'Beet!' uit.
Woensdag gehaktdag, vrijdag visdag. Een vaste indeling in mijn culinaire katholieke jeugd. Dat gehakt kwam van de dieren op onze boerderij in de Noordoostpolder, de vis kwam meestal van Urk. Soms meegenomen door onze gereformeerde buren die daar wel eens kerkten, soms van de plaatselijke visboer die de weekrestjes op de afslag opkocht. Meestal slappe kabeljauw die al wat overtijd was, een enkele keer schol of tong.
Een sukkel aan de ene kant
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier