Een vuurwapen op het hondenhok, een gezegende motor en de schrijnende toestand in Ter Apel | dagoverzicht vrijdag 17 juni

Een vuurwapen op het hondenhok, een gezegende motor en de schrijnende toestand in Ter Apel | dagoverzicht woensdag 15 juni

Kinderen moesten buiten wachten in Ter Apel, een opmerkelijke (en illegale) verzameling vuurwapens in Stadskanaal en een gezegende TT Nightride. Dit is het nieuws dat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Ten eerste de toestand in Ter Apel. Tientallen vluchtelingen moesten wachten voor het hek van de opvang. Eén kind probeerde zelfs te slapen op een koffer. Onze videoverslaggevers maakten deze video .

Een vuurwapen op het hondenhok?

Een man in Stadskanaal stond vandaag voor de rechter. Hij had een bonte verzameling wapens in zijn huis en bewaarde zelfs een vuurwapen bovenop het hok van de hond.

Verder een verhaal over uitbuiting in Groningen stad. Vreemdelingen zonder verblijfsvergunning werken soms voor twee euro per uur in de keuken . Het gemeentebestuur wil fors gaan investeren in de aanpak van deze vorm van criminaliteit.

Meer nieuws uit Groningen vind je hier .

Een gezegende rit

Veel TT-nieuws uit Drenthe. Ken je hem nog? De TT-Kermis? Het mag dit jaar weer. De exploitanten, die de financiële klap van de coronapandemie nog voelen, kunnen niet wachten.

En de deelnemers aan de TT Nightride hoeven niet bang te zijn voor ongelukken. Hun motoren worden ingezegend .

Meer nieuws uit Drenthe vind je hier .

Vijftien medewerkers op straat

PMC (Purified Metal Company) zet vijftien medewerkers op straat . Het bedrijf in Delfzijl verwerkt staalschroot, maar zit in grote financiële problemen.

Hennepboeren (de legale tak) in Oude Pekela strijden tegen het landbouwbeleid van de EU. Door het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid van de Europese Unie komt de Nederlandse vezelhennepindustrie in de knel .

Meer economienieuws vind je hier .

Ken je hem nog: Jim Kerr?

De zanger van Simple Minds stond in 1980 op het podium van Vera in Groningen. In dit artikel haalt hij herinneringen op.

De Schotse band speelt zondag in het Groningse Stadspark. Wil je nou iets anders doen dit weekend? Lees dan even dit artikel.

En vergeet Oerol niet. Hier lees je alles over het theaterfestival.

En verder in het nieuws

De zon gaat schijnen dus we moeten smeren. Maar wat betekent de factor op die fles zonnebrandcrème?

Behoefte aan wat vrolijke berichten? Lees hier het goede nieuws van deze week .

De uitzending van Boos over de misstanden bij The Voice hebben veel teweeg gebracht. De politie krijgt veel meer meldingen van zedenincidenten dan normaal.

En de Hollandse Nieuwe is er weer. Vijf vragen over deze lekkernij.

Tip van de redactie

Sjon Stellinga, Henk Hofstra en Luuk Hajema – alle drie de 60 gepasseerd – op de fiets voor een lange tocht naar Finisterre aan de Atlantische Oceaan. Daar waar de wereld ophoudt. Voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant houden ze dagelijks een reisblog bij. Op de negende dag is Luuk aan de beurt.

Nieuws

Meest gelezen

menu