Eendaagse festivals mogen binnenkort weer van Rutte en De Jonge, maar alleen onder strikte voorwaarden. Maximaal 750 bezoekers toegestaan

Foto: ANP

Eendaagse evenementen kunnen doorgaan na 13 augustus, maar onder strikte voorwaarden en met een beperkt aantal bezoekers. Op bijeenkomsten zonder vaste zitplaatsen mogen maximaal 750 bezoekers komen.

Dat zegt demissionair premier Rutte tijdens de wekelijkse corona-update. „We willen duidelijk geven. Als organisatoren er niet aan kunnen voldoen, kunnen zij gebruik maken van de garantieregeling.”

Voorwaarden

Eendaagse festivals mogen na 13 augustus weer doorgaan, maar wel onder strenge voorwaarden. Dit geldt tot in ieder geval 1 september.

  • Er mogen hooguit 750 bezoekers komen.
  • Het evenement moet ook in de openlucht zijn, of de tent moet aan alle (vier) kanten open zijn.
  • Bezoekers moeten een vaccinatiebewijs, negatieve test of herstelbewijs hebben.

Goed nieuws

Vorige week kondigden Rutte en De Jonge aan dat festivals met overnachting(en) tot 1 september van de baan zijn. De demissionair premier noemde het 'op zichzelf goed nieuws' dat het aantal besmettingen daalt, maar merkte op dat het aantal positieve tests in Nederland nog altijd hoog is.

Op 13 augustus neemt het kabinet nieuwe besluiten over het coronabeleid voor de daaropvolgende periode. Dan wordt waarschijnlijk meer duidelijk over evenementen in september. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Formule 1-race in Zandvoort, die voor het weekend van 5 september op de agenda staat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu