Eerste groene vinkjes in corona-app vervallen volgende week, ministerie van Volksgezondheid stelt maatregel met een paar dagen uit

Eerste groene vinkjes in corona-app vervallen volgende week. Foto: ANP

De eerste groene vinkjes in de corona-app vervallen niet vrijdag, maar vanaf volgende week dinsdag. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. Eerder werd nog uitgegaan van 4 februari, maar dat wordt 8 februari.

Het gaat om ruim een half miljoen mensen die wel twee vaccinaties hebben gehaald, maar geen booster. Zij raken hun coronatoegangsbewijs (ctb) kwijt. Zij kunnen zich wel laten testen als zij toch toegang willen tot locaties waar een ctb wordt gevraagd.

Door de geldigheidsduur in te korten wil het kabinet de coronapas gelijktrekken met het Europese coronabewijs, het Digitale Corona Certificaat (DCC). Het vaccinatiebewijs wordt daarmee negen maanden geldig.

Veel kritiek

Voor het vaccinatiebewijs van mensen die een boosterprik hebben gehaald, is vooralsnog geen houdbaarheidsdatum vastgesteld. Van mensen die een infectie hebben doorgemaakt, geldt het herstelbewijs straks zes maanden.

In de Tweede Kamer klonk eerder deze week veel kritiek op het verlopen van de geldigheidsduur van het vaccinatiebewijs, maar een motie om er een stokje voor te steken kreeg geen meerderheid.

Nieuws

menu