Eerste zestigers (geboren in 1951 en 1952) kunnen vanaf vandaag online afspraak voor boosterprik maken bij GGD. Liever telefonisch? Dan moet je wachten op een uitnodiging

Eerste zestigers kunnen afspraak boosterprik maken ANP

De eerste zestigers kunnen vanaf vrijdag een afspraak maken voor het zetten van een boosterprik tegen het coronavirus, zo meldt demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge op Twitter. Mensen die geboren zijn in 1951 en 1952 kunnen vanaf 11.00 uur online een afspraak inplannen.

Wie liever belt, moet wachten op de uitnodigingsbrief. De GGD'en riepen mensen vrijdag op om ouderen te helpen om online een afspraak te maken voor een boosterprik. ,,Dat gaat sneller dan bellen en zo kunnen we de vaart er bij het prikken goed in houden”, aldus de gezondheidsdiensten.

Tot en met woensdag hadden ongeveer 730.000 mensen een boosterprik gekregen, zo was donderdag te lezen op het coronadashboard. Vanaf komende week kunnen de GGD'en gemiddeld ongeveer 700.000 prikken per week zetten. De Jonge kondigde eerder aan dat alle zestigplussers voor het einde van het jaar een oppepprik moeten hebben kunnen krijgen. Vanaf januari zijn dan mensen onder de zestig aan de beurt. Ook zij worden geprikt van oud naar jong.

Nieuws

menu