Eigenaar Club Fox Nightlife in Stadskanaal: ‘Eerst had ik het mooiste vak ter wereld, nu moet ik alle eindjes aan elkaar knopen’ | DVHN Live 

Eten mag vanaf zaterdag, maar een dansje doen in Club Fox Nightlife in Stadskanaal is nog uit den boze. Dancefestival Secret Forest - op 10 juli - lijkt wél door te gaan, zo vertelde eigenaar Jeroen van Broekhoven woensdag in DVHN Live.

Van Broekhoven verhuurt zijn club sinds enige tijd aan GGD Groningen, die er een priklocatie van maakte. ,,Zo konden wij onze rekeningen betalen”, zegt de eigenaar. ,,Wat de GGD hiervoor betaalt, daar mag ik niet over praten.’‘

Van Broekhoven schat dat de coronacrisis hem tonnen heeft gekost. ,,Zo’n twee ton op 31 december en sindsdien is er nog wat bijgekomen. Schuldeisers van mijn bedrijf zijn coulant, ik kan niets anders zeggen. Gelukkig heb ik in de afgelopen jaren met vaste partijen zaken gedaan.”

,,De steunmaatregelen zijn wel iets beter geworden, zodat ik de kosten heb kunnen drukken. Het einde lijkt nu in zicht, maar de belastingschulden staan wel open. Maar ik heb begrepen dat ik die vanaf volgend jaar zomer over een periode van vijf jaar mag terugbetalen.”

‘Ik voel ook gelatenheid’

De in 1977 geboren eigenaar is zelf nog niet geprikt, maar de impact van corona op hem en zijn gezin is groot. Vorig jaar vluchtte zijn dochter steeds naar boven bij het horen van het woord persconferentie: haar vader zat in de woonkamer te huilen van verdriet. ,,Nu probeer ik achterin de kamer te kijken en praat ik mijn vrouw en kinderen later bij.” 

Vóór corona had Van Broekhoven naar eigen zeggen ‘het mooiste vak van de wereld’. ,,Kijk, mijn emoties lopen hoog op, maar ik voel ook gelatenheid. Steeds weer die onzekerheid of iets wel of niet doorgaat. Ik moet mij er echt toe zetten om wat te doen. Gelukkig wordt de financiële druk weggenomen dankzij de verhuur aan de GGD. Neemt niet weg dat ik alle eindjes aan elkaar moet knopen. Er is nu wel een toekomstperspectief dat iets van rust geeft, maar je wil wel graag weten wanneer je echt iets kan doen.” 

Ook is hij in het afgelopen jaar anders naar zijn bedrijf gaan kijken. ,,Dit was altijd mijn kindje, tot ik kinderen kreeg. En nu denk ik: het is ook gewoon werk en dat is wat anders dan mijn gezin. Die balans wil ik wel houden. Ga ik rustiger aan doen? Ik weet niet in hoeverre mij dat lukt. Maar ik ga hier niet meer op zaterdagavond om zeven uur rondlopen als ik ook om elf uur kan komen.”

Ruim veertig artiesten geboekt voor Secret Forest

Van Broekhoven denkt dat het Secret Forest Festival in het Pagedal, dat hij ook organiseert, op 10 juli doorgaat. ,,Hugo de Jonge zei vrijdag dat na 1 juli evenementen mogelijk zijn zonder sneltests, mondkapjes en zitplaatsen. Maar toch is er aan de andere kant die onzekerheid, sinds we in april hoorden van het garantiefonds. Toen hebben we de datum van 10 juli bevestigd. Maar ondertussen kan er nog steeds geen beroep worden gedaan op het garantiefonds.” 

Op het festival staan ruim veertig artiesten geboekt. ,,Zonder garantiefonds zullen ze mij echt niet de nek omdraaien, maar het blijft wel spannend. Aan de andere kant: als op dezelfde datum een ander festival in Brabant wel doorgaat en ons festival niet, dan wordt het een kwestie van afdwingen. Zeuren, zeuren, zeuren en nog eens zeuren.’‘

,,Nee, het is nog niet uitverkocht, de twijfel bestaat natuurlijk ook bij bezoekers. Maar als het definitief doorgaat, dan verwacht ik binnen anderhalve week het bordje ‘uitverkocht’ op te hangen.’

En ook Nazomeren, het festival dat hij in Groningen organiseert en dat voor september op de rol staat, gaat door, verwacht Van Broekhoven. Maar alles met een slag om de arm, dat heeft hij wel geleerd.

DVHN Live is elke woensdag (en op andere dagen bij actuele gebeurtenissen) van 12.15 tot 12.45 uur te zien op  www.dvhn.nl  en  Facebook .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Video
DVHN Live
Coronavirus
menu