Elmar Reinders uit Assen eindigt bij Tour of Funen in Denemarken als tweede achter oud-wereldkampioen Mads Pedersen

Elmar Reinders. Foto: Archief/ ANP

Wielrenner Elmar Reinders uit Assen is zondagmiddag in het Deense Middelfart tweede geworden in de 107de Tour of Funen. De 30-jarige Drent van het Deense Riwal Cycling Team, gevestigd op Funen, hoefde na ruim 189 kilometer alleen de Deen Mads Pedersen (26) achter zich laten.

Pedersen, oud-wereldkampioen bij de profs in 2019 en ploeggenoot van Bauke Mollema, had slechts een fietslengte voorsprong op Reinders en won deze koers al voor de derde keer. Derde werd een andere Deen, Sebastian Kolze Changizi. ,,Het was een vrij tamme koers, de finale ging wat op en af en in de eindsprint tegen Pedersen scheelde het niet veel, maar hij was iets sneller dan mij,’‘ aldus de dit jaar erg sterk rijdende Reinders na afloop.

Zaterdag werd Reinders vierde in een andere Deense koers, de GP Herning. Na bijna 180 kilometer ging de winst in Herning naar de Deen Andreas Stokbro, voor Mads Rahbek (Den) en sprintte vlak voor Reinders naar de derde podiumplaats. De volgende koers van Reinders is de ZLM Tour, een vijfdaagse koers in Zuid-Nederland van 8 tot en met 12 juni.

Nieuws

Meest gelezen

menu