Er staat ons een zomerse Hemelvaart te wachten

Foto: ANP Foto: "Koen van Weel"

Dit weekend blijft het nog fris, maar volgende week krijgen we in het hele land mooie dagen. Naar verwachting zullen de temperaturen vanaf woensdag overal boven de 20 graden liggen.

Vandaag en morgen blijft het redelijk koel. Grijze luchten met hier en daar een bui worden afgewisseld door momenten met zon. Maar die koude meinachten zijn we kwijt, verzekert weerman Lennert Eijke. De nachtvorst verdwijnt en de avonden zullen een stuk zachter zijn.

Langzaam warmt het de komende dagen ook overdag op. Maandag is er op sommige plaatsen nog bewolking en kan er een enkele bui vallen. Vanaf dinsdag neemt de zonneschijn de overhand en stijgt de temperatuur. ,,Zoals het er nu uitziet kunnen we woensdag een temperatuur verwachten van rond de 21 graden in Friesland en 25 graden in Limburg. De wind draait ook, waardoor er in plaats van een koude noordoostenwind meer een oostenwind en later in de week zelfs zuidoostenwind warme luchten zal meenemen naar ons land.’’

Hemelvaart

Voor zover de weerman dat nu met zekerheid kan zeggen wordt Hemelvaartsdag, donderdag, een stralende dag met temperaturen tussen de 23 graden in het noorden  en 27 graden in het zuiden. Zomerse temperaturen dus.

Goed nieuws voor wie vrij is en lekker buiten kan zitten, minder goed nieuws voor de natuur en de boeren, zegt Lennert Eijke. ,,We hebben op dit moment te maken met een neerslagtekort. Het regent weinig. Dat is in combinatie met hoge temperaturen, waardoor er veel verdampt, niet goed voor planten, dieren en gewassen.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu