Er sterft iedere paar dagen nog 'een vliegtuig vol Nederlanders': 'Echt geen reden om de teugels te laten vieren'

Ja, het is gunstig dat er een dalende lijn lijkt te zitten in het aantal opgenomen coronapatiënten en de overlijdensgevallen. Maar zolang er iedere drie tot vijf dagen een hoeveelheid landgenoten aan het coronavirus sterft die het equivalent is van ‘een volle lijnvlucht van KLM’ is er echt geen reden om losser met de coronaregels om te gaan, waarschuwt de Nijmeegse infectiespecialist Andreas Voss.

Andreas Voss, Medisch microbioloog, medisch manager infectiepreventie en algemene bacteriologie bij het CWZ, tevens hoogleraar Infectiepreventie aan de Radboud Universiteit.

Andreas Voss, Medisch microbioloog, medisch manager infectiepreventie en algemene bacteriologie bij het CWZ, tevens hoogleraar Infectiepreventie aan de Radboud Universiteit. Foto: Paul Rapp

,,Want dat zijn vaak mensen met onderliggende ziektes, maar net zo goed ook jongeren mensen of mensen die niks mankeerden. Als een vliegtuig neerstort vinden we dat heel erg, terecht. Nou dat gebeurt nog steeds iedere paar dagen door het coronavirus.”

Nieuws

menu