Ernst Kuipers ziet aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opnieuw toenemen: 'Het moet naar beneden, zeker als we de maatregelen willen versoepelen'

Opnieuw minder coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen ANP

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is maandag opnieuw iets toegenomen. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1660 patiënten met Covid-19. Dat zijn er 19 meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het centrum noteerde zondag een toename van 39 patiënten. Van de opgenomen patiënten met Covid-19 liggen er 470 op de intensive care, 1 meer dan zondag. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten het afgelopen etmaal toe met 18. Daar liggen nu in totaal 1190 patiënten.

,,De laatste twee weken is gemiddelde instroom nauwelijks aan verandering onderhevig”, aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. ,,Het aantal ziekenhuisopnamen daalt niet verder. Het vervelende is dat we dat graag willen, om meer ruimte te geven aan de klinische zorg.”

Om dat voor elkaar te krijgen moet de instroom dus omlaag, aldus Kuipers. ,,De ziekenhuizen kunnen het nu nog goed aan”, vertelt hij. ,,Maar het moet naar beneden, zeker als we de maatregelen willen versoepelen.” Kuipers houdt echter rekening met een hogere instroom de komende twee weken. Ook verwacht hij dat de bezetting van de ziekenhuizen weer zal toenemen.

Nieuws

menu