Even handen wassen en dan gillend van de waterglijbaan roetsjen: Duinen Zathe is als eerste pretpark in Nederland weer open

Foto: Marcel Jurian de Jong

Duinen Zathe in Appelscha heeft zaterdag als eerste pretpark in Nederland de deuren heropend. Dat leverde uiteraard vrolijke plaatjes op. Fotograaf Marcel Jurian de Jong legde ze vast.

Duinen Zathe is het eerste attractiepark dat sinds de coronamaatregelen weer open is. Walibi Holland in Biddinghuizen gaat vanaf 25 mei open. De reden dat Duinen Zathe eerder de deuren opende, is dat het zich richt op kinderen tot en met 12 jaar. Voor hen gelden in het algemeen minder strenge maatregelen vanwege het coronavirus.

Er mogen maximaal 500 bezoekers naar binnen. Kinderen moeten bij elke attractie de handen wassen. Na elk ritje wordt de attractie door een medewerker weer netjes schoon gemaakt.

 

Wie naar Appelscha wil afreizen, zal online tickets moeten bestellen. Dat kunnen er niet meer dan 500 (inclusief ouders) per dag worden.

Duinen Zathe kwam ruim een maand voor de heropening al eens met een winactie. Wanneer je meedeed, maakte je kans op een privébezoek aan het attractiepark met twee vrienden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu