Explosieve stijging energieprijzen drijft sommige noorderlingen tot wanhoop: 'Ik heb een AOW, waar moet ik op bezuinigen?'

De tarieven voor energie lopen snel op. Vooral de laatste maanden gaat de prijs snel omhoog en de verwachting is dat die stijging nog wel een aantal maanden doorzet, afhankelijk van hoe streng de winter wordt. Maken noorderlingen zich zorgen? We vroegen het op straat.

„Ik maak mij heel veel zorgen over de energieprijzen, mijn man en ik hebben een AOW. Waar moeten we op bezuinigen”, reageert een oudere dame op straat in de binnenstad van Groningen op de explosieve stijging van de gasprijs. Ze is bepaald niet de enige die zich zorgen maakt blijkt al snel als we ook andere voorbijgangers voor onze camera interviewen.

Woensdagmiddag 6 oktober kun je in DVHN Live meer te weten komen over gas- en lichtprijzen. We praten dan met internetondernemer Ben Woldring (afkomstig uit Usquert, tegenwoordig gevestigd in Groningen) bekend van vergelijkingssite Gaslicht.com .

Heb je vragen over energietarieven of de totstandkoming daarvan? Zoek je besparingstips? Wil je weten of je moet overstappen en hoe dat moet? Overweeg je zonnepanelen of wil je investeren in windenergie? Of heb je andere vragen over de tarieven voor gas en licht? Mail naar live@dvhn.nl en Woldring geeft het antwoord in de uitzending.

DVHN Live is elke woensdag (en op andere dagen bij actuele gebeurtenissen) van 12.15 tot 12.45 uur te zien op www.dvhn.nl en Facebook .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Video
Energieprijzen
Energie
menu