Extra coronaprik voor 70-plussers en bewoners van verpleeghuizen

Foto: ANP

Mensen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige immuunstoornis kunnen vanaf vrijdag 4 maart een extra coronaprik halen..

Deze herhaalprik tegen corona wordt vanaf drie maanden na de laatste vaccinatie aangeboden. De eerste brieven vallen zaterdag 26 februari op de mat; wanneer mensen de uitnodiging ontvangen hangt af van wanneer zij hun laatste vaccinatie hebben gekregen. Vervolgens kan online of telefonisch een afspraak worden gemaakt voor de extra vaccinatie.

Mensen van 70 jaar en ouder die goed ter been zijn kunnen voor de extra vaccinatie (na afspraak) op elke vaccinatielocatie van de GGD terecht. Wanneer zij minder mobiel zijn, kunnen zij in overleg met de huisarts thuis worden geprikt û door de huisarts of door medewerkers van de GGD. Bewoners van instellingen worden gevaccineerd door de eigen medische dienst of door de GGD.

Volwassenen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Zij kunnen voor hun prik bij de GGD terecht of worden gevaccineerd in de instelling waar zij wonen.

Mensen met een ernstige immuunstoornis

Mensen met een ernstige immuunstoornis zijn in oktober 2021 al uitgenodigd voor een derde prik, als onderdeel van hun basis-serie. Deze mensen moeten drie maanden na de derde prik hun boosterprik halen. Als deze mensen in aanmerking komen voor een extra herhaalprik worden zij hiervoor opnieuw uitgenodigd.

Nieuws

menu