Extra coronaprik voor alle Italianen vanaf januari

Extra coronaprik voor alle Italianen vanaf januari ANP

Alle Italianen die een extra coronaprik willen, kunnen die vanaf januari krijgen. Nu is de zogenoemde booster uitsluitend beschikbaar voor 60-plussers, patiënten met ernstige aandoeningen en zorgpersoneel.

Vanaf januari is een extra dosis van het coronavaccin voor de rest van de Italiaanse bevolking beschikbaar, verwacht plaatsvervangend gezondheidsminister Pierpaolo Sileri.

Tot op heden zijn bijna 44,5 miljoen mensen in Italië ingeënt, dat is ruim 82 procent van de bevolking ouder dan 12 jaar. Meer dan 1,1 miljoen mensen kregen al een booster.

Om besmettingen te beperken en Italianen aan te sporen zich te laten vaccineren, heeft de regering een verplichte gezondheidspas ingevoerd voor alle werknemers. Met de bij een deel van de bevolking omstreden pas kun je aantonen dat je bent ingeënt of genezen van corona. Je krijgt het bewijs ook na een negatieve test die je op eigen kosten moet laten doen.

Italië had zwaar te lijden onder corona, vooral in het begin van de uitbraak, en registreerde sinds februari vorig jaar bijna 132.000 sterfgevallen als gevolg van Covid-19.

Nieuws

Meest gelezen

menu