Extra maatregelen tegen corona op komst? Grote zorgen bij minister Hugo de Jonge over omikron: 'Niet denken: ik wacht er nog even mee. Neem die boosterprik'

Hugo de Jonge. Foto: ANP

Zorgminister Hugo de Jonge heeft 'grote zorgen' over de snelle opmars van de nieuwe omikronvariant van corona.

Het Outbreak Management Team is vrijdag opnieuw bij elkaar gekomen nu deze variant tot een nieuwe golf besmettingen en ziekenhuisopnames zou kunnen leiden. Mogelijk zijn extra lockdownachtige maatregelen nodig om de verspreiding van het virus te dempen.

„We maken ons grote zorgen over de sterk afgenomen bescherming tegen deze nieuwe variant”, aldus De Jonge vrijdag na de ministerraad. Hij raadt iedereen aan die kans krijgt om de boosterprik te nemen dat ook daadwerkelijk te doen.

„Niet denken: ik wacht er nog even mee. Nee, als je de kans krijgt, pak die”, aldus De Jonge. De zorgminister kon nog niet zeggen of dat leidt tot extra maatregelen. „We wachten het advies van het OMT daarover af”, aldus De Jonge.

 

 

OMT is voor 134e keer in overleg

Het OMT is inmiddels voor de 134e keer in overleg om het kabinet te adviseren. Deze vrijdag gebeurde dat sneller dan verwacht. In Nederland is die omikron-virusversie bij meer dan honderd mensen vastgesteld, maar verspreiding gaat veel sneller dan eerdere varianten.

Dat zou tot een nieuwe golf besmettingen en ziekenhuisopnames kunnen leiden. Of dat daadwerkelijk gebeurt, is niet duidelijk. De variant verspreidt zich snel, maar het is nog niet bekend hoe ziek mensen ervan kunnen worden.

Nieuws

menu