FC Groningen vangt bot bij Dick Lukkien en onvoldoende aandacht voor gevaar complotdenkers en rechtsextremisten | dagoverzicht woensdag 23 november

Dagoverzicht woensdag 23 november 2022.

Onvoldoende aandacht voor gevaar complotdenkers en rechtsextremisten, paardenbranche uitermate lucratief voor drugscriminelen en FC Groningen vangt bot bij Dick Lukkien. Dat en meer in het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Onvoldoende aandacht voor gevaar complotdenkers en rechtsextremisten

Door een onevenredig grote focus van overheden en opsporingsinstanties op het gevaar van jihadisme is in Noord-Nederland jarenlang onvoldoende aandacht besteed aan het stijgend aantal incidenten uit de hoek van extreemrechts en anti-overheid.

Buurt schrikt van grote rotonde naast nieuw Julianaplein

Bewoners van de Rivierenbuurt in Groningen voelen zich overrompeld door de plannen voor een grote rotonde/ ovonde bij het nieuwe Julianaplein. ,,We moeten ons nog achter de oren krabben.”

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden.

Paardenbranche uitermate lucratief voor drugscriminelen

Een paardenfokkerij in Assen staat centraal in een groot drugs- en witwasonderzoek, waarbij justitie ook een verband onderzoekt met de witwaszaak rond Jumbo-topman Frits van Eerd. De paardenbranche is aantrekkelijk voor witwassers. Fokkerijen als dekmantel en coke en xtc tussen de dure viervoeters.

PakhuisSociale Winkel Assen puilt uit met cadeaus voor sinterklaasactie

Pakjesavond moet een feest zijn voor ieder kind, maar vanzelfsprekend is dat niet. Zeker niet in dit dure jaar met hoge inflatie en energieprijzen. Gelukkig puilt het pakhuis van de Sociale Winkel Assen meer dan uit. Voor ieder kind dat nog in de ‘sinterklaasleeftijd’ zit, liggen drie mooie cadeaus klaar

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier.

Culturele tips voor Groningen en Drenthe

Herbeleef het verhaal van Casablanca, luister naar de Noorse band KAKKMADDAFAKKA, bezoek de Peter, Pieternel en Meindert show, kom lachen met Tobi Kooiman of zoek de spanning op met het House of Cards-achtige Momentum. In Groningen en Drenthe is de komende dagen weer van alles te beleven.

Meer verhalen en achtergronden? Onze cultuurpagina staat er vol mee.

UWV vordert 1,4 miljard euro aan coronasteun voor lonen terug

Tienduizenden werkgevers, die tussen juni en eind september 2020 loonsteun ontvingen van de overheid wegens de coronacrisis, moeten geld terugbetalen. De uitkeringsinstantie vordert in totaal 1,4 miljard euro terug van 39.000 bedrijven.

Meer weten over de economie? Je vindt het hier .

Baby gedood door Russische raketten op kraamafdeling

In Zuid-Oekraïne is een baby overleden doordat de kraamafdeling van een ziekenhuis is geraakt bij een raketaanval. Volgens het ministerie van Defensie was de baby pas twee dagen oud.

De laatste ontwikkelingen in Oekraïne kun je volgen via ons liveblog.

FC Groningen vangt bot bij FC Emmen en Dick Lukkien

FC Groningen heeft in de zoektocht naar een nieuwe trainer bot gevangen bij FC Emmen. Dick Lukkien behoorde tot het lijstje topkandidaten, maar de Drenten laten de Veendammer niet gaan.

Ritsu Doan scoort voor stuntend Japan

Japan heeft op het WK voor een gigantische stunt gezorgd tegen Duitsland. Aan de hand van voormalig FC Groningen-speler Ritsu Doan boekten de Japanners een knappe overwinning op de wereldkampioen van 2014: 2-1.

Meer sport? Klik hier .

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Het is zo verleidelijk. Je zit aan tafel met familie of vrienden, je hoort een trilling of piepje en je pakt direct je telefoon om te kijken wat er binnen is gekomen. Het appje of het nieuwsbericht is niet baanbrekend maar de aandacht die je had voor het gesprek dat gaande was is weg. Hoe voorkom je dat dit gebeurt? En is telefoonverslaving een echte verslaving?