FNV is bang voor enorme drukte op Tweede Kerstdag en herhaling van Black Friday-scenario: houd winkels dicht om corona sneller achter ons te laten

Foto: ANP

Het FNV wil dat de winkels dicht blijven tijdens de kerst. ,,Op die manier krijgen we het virus sneller achter ons", zo is te lezen in een brief die de vakcentrale heeft gestuurd naar de burgemeesters van het Veiligheidsberaad.

Bij de FNV komen veel meldingen binnen over drukte in winkels, supermarkten en de winkelstraat. FNV Handel deed al eerder een oproep voor meer maatregelen om drukte te voorkomen. ,,We zien dat daar gehoor aan wordt gegeven. Zo gingen de winkels in Rotterdam op de avond voor Sinterklaas iets eerder dicht. Ook is het goed dat burgemeesters klanten oproepen om door de weeks te winkelen, in plaats van massaal in het weekend."

Winkelmedewerkers zien met name op tegen de verwachte drukte op Tweede Kerstdag. Door grote winkelketens wordt deze dag steeds meer aangegrepen om ‘Boxing Day’ te vieren.

Dat is net als Black Friday en Cyber Monday een uitverkoopfestijn. Doordat er dit jaar weinig anders te doen is, verwachten winkelmedewerkers veel dagjesmensen, als ook bezoekers uit buurlanden, waar winkels in tegenstelling tot Nederland normale openingstijden hanteren met de kerst.

Nieuws

Meest gelezen

menu