Frankrijk en Italië scherpen regels voor boosterprik aan, Oostenrijk houdt voorlopig vast aan strenge regels voor Nederlanders

De Franse regering werkt aan een verdere verstrenging van het beleid, waardoor testen niet meer mogelijk is om aan een pass sanitaire te komen.

De Franse regering werkt aan een verdere verstrenging van het beleid, waardoor testen niet meer mogelijk is om aan een pass sanitaire te komen. Foto: ANP / HH

De regels rond met name boosters en 2G blijven wijzigen in voor Nederlanders populaire vakantielanden. Frankrijk deed zondag opnieuw een flinke duit in het zakje door vlak voor de voorjaarsvakantie een vaccinatie zonder booster slechts 4 maanden geldig te verklaren.

Vanaf 15 februari geldt dat de Franse ‘pass sanitaire’ een booster nagenoeg vereist. Mensen die korter dan vier maanden geleden hun tweede prik hebben gehad, hoeven dan weer geen booster aan te tonen. „We hebben besloten de regels te wijzigen, maar wel iedereen de tijd te geven om zich aan te passen. Vanaf 15 februari zal het nodig zijn binnen vier maanden een booster te krijgen, en niet zeven”, aldus minister van Volksgezondheid Olivier Véran.

Frankrijk: geldigheid booster verkort

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's