Frankrijk versoepelt coronamaatregelen, maar populaire skigebieden blijven tot zeker januari dicht voor wintersporters

De Franse president Macron. Foto: ANP

De Franse skigebieden, die ook bij Nederlanders zeer populair zijn, mogen door de coronacrisis zeker niet op tijd voor de kerstvakantie heropenen. Volgens de Franse president Macron is een start in januari waarschijnlijker.

In een tv-toespraak over versoepeling van de coronamaatregelen zei Macron dat de risico's van het coronavirus het 'onmogelijk' maken om de wintersport snel te laten hervatten. Macron zei dat hij met zijn Europese partners gaat overleggen om de begindata voor het winterseizoen te coördineren.

Frankrijk versoepelt de maatregelen, maar bars en restaurant blijven dicht. Winkels kunnen vanaf zaterdag wel weer open. Ook mag je dan tot 20 kilometer van je huis wandelen en sporten, maar maximaal drie uur. Nu gelden nog 1 kilometer en een uur.

Vrij bewegen vanaf 15 december

Vanaf 15 december moet de spertijd korter worden. Tot 21.00 uur mag je je dan weer vrij bewegen. Met Kerstmis en Nieuwjaar is er geen avondklok. Ook is het de bedoeling dat midden december de bioscopen, theaters en musea hun deuren weer openen.

Bars en restaurants blijven nog zeker dicht tot 20 januari. Pas dan zou ook de avondklok helemaal kunnen vervallen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu