Fries echtpaar besmet met corona. Groningen nu nog enige coronavrije provincie van Nederland

Een analist van Certe is bezig met het testen op het coronavirus. Foto: Geert Job Sevink

Het coronavirus heeft ook Friesland bereikt. Bij een echtpaar (rond de 50 jaar oud) uit Gorredijk is het virus (COVID-19) na laboratoriumonderzoek vastgesteld. In het gemeentehuis van Opsterland in Beetsterzwaag is een persconferentie gehouden door GGD Fryslân en de gemeente. Kijk hier de persconferentie terug.

Het echtpaar verblijft in thuisisolatie. De zoon van het echtpaar zit thuis. Het betreft de eerste patiënten in Friesland. Veiligheidsregio Fryslân maakte de besmetting dinsdagochtend bekend.

'Griep'

Burgemeester Ellen van Selm van Opsterland heeft telefonisch contact gehad met het echtpaar en laat weten dat het goed gaat met hen. ,,Ze zijn herstellend." Het echtpaar was geveld door de griep. Toen bekend werd dat een collega van de man besmet was met het coronavirus liet het echtpaar zich testen.

Het echtpaar heeft een zoon van 17 jaar, hij gaat naar het Bornego College in Heerenveen en wordt dinsdag getest op het coronavirus. De resultaten zullen aan het eind van de middag naar buiten komen.

Thuis blijven

Het is nog onduidelijk hoe lang het echtpaar thuis moet blijven, zegt Everhard Hofstra, arts infectieziektebestrijding GGD Fryslân.

Tot dusver waren Groningen en Friesland de enige coronavrije provincies in Nederland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu