GGD Groningen sluit prik- en testlocaties vrijdag om 14.00 uur vanwege storm Eunice. Ook al het treinverkeer ligt vrijdagmiddag- en avond stil

Foto: ANP

De coronatest- en vaccinatielocaties van de GGD in Groningen sluiten vrijdag om 14.00 uur. Dat gebeurt vanwege storm Eunice, die volgens de voorspellingen zware windstoten gaat veroorzaken.

GGD Groningen kondigde donderdagavond aan de coronatest- en vaccinatielocaties vrijdag om 14.00 uur te sluiten. ‘Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers’. ,,De storm op vrijdag is naar verwachting nog krachtiger dan die van woensdag. Toen zagen we in Groningen al gevaarlijke situaties en ongelukken ontstaan.”

Vrijdagochtend liet de dienst weten de coronalijn nog iets eerder, om 12.00 uur, te sluiten. ‘Dit om onze medewerkers de gelegenheid te geven alle systemen goed af te sluiten en op tijd veilig thuis te komen.’

Mensen met een afspraak na 14.00 uur worden volgens de GGD zoveel mogelijk persoonlijk geïnformeerd. Zij kunnen eerder op de dag komen voor een coronatest of coronavaccinatie of hun afspraak verplaatsen. Mensen hoeven hun afspraak niet te annuleren.

Minder treinen

Ook in Drenthe sluiten alle test- en vaccinatielocaties hun deuren vrijdag eerder, om 15.00 uur. ,,Onze locaties zijn allemaal in een pand (niet een tent), dus goed bestand tegen de storm. Maar bij zo’n zware storm kan toch schade of gevaar ontstaan voor onze bezoekers of medewerkers. Bijvoorbeeld door omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen”, aldus de Drentse GGD.

Vanwege storm Eunice rijden vrijdagochtend minder treinen. Vanaf 14.00 uur ligt al het treinverkeer stil, meldde de NS donderdagavond.

Nieuws

menu